Čakovečka košarkašica Nika Rodek priprema se s reprezentacijom za EP u Bugarskoj

Mlada Čakovčanka Nika Rodek (vodi loptu) nastupa za žensku kadetsku košarkašku reprezentaciju Hrvatske na EP-u u Bugarskoj Foto: HKS

Nika Rodek (168 cm, 2004. godište), 15-godišnja talentirana čakovečka košarkašica, koja je nakon naše Radosti, za korak dalje u igračkom razvoju već neko vrijeme članica zagrebačka Trešnjevke 2009, priprema se s našom kadetskom reprezentacijom, koja će igrati Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

Ženska U16 reprezentacija Hrvatske, 3. srpnja počela je s pripremama za Europsko prvenstvo. Bazične pripreme u trajanju od 8 dana održane su u Velikoj kraj Požege, a nakon toga naše mlade košarkašice non-stop igraju pripremne utakmice.

Nika koja igra uglavnom na mjestu razigravačice, odigrala je nekoliko zapaženih i efikasnih rola u dosadašnjem pripremnom razdoblju, iako je tek ulazno kadetsko godište. Tako je protiv Irske bila naša druga najefikasnija igračica s 12 poena, a zabijala je skoro u svakoj utakmici.

Nika Rodek
Nika Rodek odrađuje već dvadesetak dana pripreme s U16 reprezentacijom (na slici u donjem redu četvrta s lijeva)

Europsko prvenstvo B divizije igra se u Sofiji od 15. do 24. kolovoza, a Hrvatska je u skupini C sa Slovačkom, Norveškom, Izraelom, Švicarskom i Kosovom.

Inače, mlada Čakovčanka, već kao igračica čakovečke Radosti igrala je za U14 reprezentaciju Hrvatske, a u minuloj sezone kao igračica Trešnjevke 2009 izabrana je za najkorisniju igračicu (MVP) Final-Foura WABA U15 međunarodne lige 2018./19. i uzela hrvatski kadetski naslov.

Predstoji veliki ispit, nastup na EP i nadamo se da će i na tom velikom natjecanju naša igračica dobro iskoristiti minutažu koju će dobiti od izbornika Željka Ciglara.

Foto: HKS

Ostavi komentar