Čakovec s najviše djece na broj odraslih, a Prelog četvrti u Hrvatskoj

Ako izuzmemo Grad Zagreb, po broju vrtićanaca na svakih 1000 stanovnika prednjači Čakovec, porast broja upisane djece lani je, u odnosu na 2022. godinu najveći u Kastvu, a Komiža se može pohvaliti najvećim rastom broja odgojitelja  kao i najnižim brojem djece po odgojitelju u istom razdoblju, odnosno, najboljim vrtićkim standardom po tom pitanju. Ukupno je najviše vrtićanaca u Splitu, piše portal Gradonačelnik.hr.

Ovih je dana završilo i javno savjetovanje za novi Natječaj putem kojeg je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te državnog proračuna gradovima, županijama i općinama dostupno 45,7 milijuna eura bespovratnih sredstava za izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje predškolskih ustanova.

Brojne općine i gradovi sufinanciraju smješraj djece u vrtićima, a samo pet mjesta u Hrvatskoj nudi u potpunosti besplatni vrtićl, a to su: Belišće, Umag, Vrlika, Obrovac i Sinj.

Ako, prema podacima Državnog zavoda za stistiku gledamo broj upisane djece na tisuću stanovnika, najbolje je rangiran upravo Čakovec s 69,2 mališana, a nakon njega slijede Kastav (61,8), Solin (61,4), Prelog (55,4) i Korčula (53,4).

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE