Čakovčanin Nick Horvat doveo Donnu Vekić do trijumfa koji je šokirao cijelu Veliku Britaniju!

Donna Vekić i Nick Horvat
Donna Vekić i Nick Horvat, Foto: wta.lta.uk

Hladne Britance koji nije tako lako šokirati, nakon Gorana Ivaniševića i drugih hrvatskih tenisačica, danas je bacila u očaj Donna Vekić, naša hrvatska tenisačica koja je posljednje tri godine bila uglavnom meta kritika, nakon što je totalno izgubila samopouzdanje i formu na teniskom terenu. Puno bolje joj je išlo izvan njega, pa je postala sve manje poznatija kao tenisačica, a sve više kao djevojka jednog od najboljih igrača svijeta Stanislasa Wawrinke.

Ipak, nakon više od tri godine, 20. godišnja hrvatska tenisačica koju od srpnja prošle godine trenira čakovečki teniski stručnjak Nikola Nick Horvat osvojila je drugu titulu na WTA turnirima i prvu na travnatim terenima. U nedjeljnom odličnom finalu WTA turnira u Notthingamu s 2:1 u setovima: 2:6, 7:6, 7:5 savladala je britansku tenisačicu br. 1 i 8. tenisačicu svijeta Johannu Kontu.

Sve se počelo mijenjati u njezinoj karijeri konačno u dobrom pravcu, nakon što je krajem srpnja prošle 2016. godine treniranje preuzeo naš čakovečki teniski trener. Promjena na bolje nije stigla odmah, ali Nick je očito Donnu usmjerio na pravi put, prvenstveno prema kvalitetnom radu, kako na teniskom, fizičkom, tako i psihološkom planu, da bi postepeno došli i rezultati. Solidno je odigrala kraj prošle i početak ove godine na betonu, kao i na zemlji koja joj nije omiljena podloga. Sada je stigla trava na kojoj se odlično osjeća i odmah pobjeda.

Uoči ovog turnira Vekić se nalazila na 70. mjestu WTA liste, ali će nakon ovog velikog trijumfa sigurno značajno napredovati i stići među 50 najboljih na svijetu od početka idućeg tjedna, što će biti najbolji plasman karijere.

Trener Nikola Horvat također je odigrao veliku ulogu u finalnom meču protiv Johanne Konte, jer je dvaput ušao u teren u pravom trenutku, kada je bilo važno da Donna ne padne u igri, te je očito dao prave savjete, jer je nakon toga naša tenisačica odigrala sjajne poene i ostala u igri za drugi set, odnosno na kraju i za meč.

Donna Vekić s peharom iz Nottinghama

Sjajnim nizom od pet pobjeda Donna je tako u Nottinghamu otišla do kraja i najavila da s ovakvim tenisom može biti opasna i za svaku protivnicu, pa i one među najboljih 10 na svijetu i na najvećem teniskom turniru sezone koji uskoro slijedi – Wimbledonu.

Ono što je najvažnije Horvat je za manje od godinu dana za razliku od drugih trenera, hrvatsku tenisku nadu vratio među najbolje igračice svijeta. Ona je već s 16-17 godina pokazivala velike mogućnosti vratio, igrala odličan tenis, posebice na travi, da bi nakon što se u tim godinama približila top-50, zbog “izvanteniskih” razloga njezina teniska karijera došla u ćorsokak.

Nisu urodile plodom ni česte promjene trenera, sve dok nije s njoma počeo trenirati Nikola Horvat koji je očito pronašao recept za povratak na veliku scenu. Donna je oduvijek imala sjajne udarce, ali nedostajala je “glava”, samopouzdanje, hladnokrvnost u presudnim trenucima, te borbenost, sve ono što je pokazala na turniru ovaj tjedan u gradu Robina Hooda.

Donna Vekić odigrala je sjajan tenis u gradu Robina Hooda

 

Čestitke našem Čakovčaninu Nicku koji je za manje od godinu dana našu tenisačicu doveo opet među “velike cure” svjetskog tenisa i naravno Osječanki Donni koja je odličnom igrom uzela ovaj lijepi trofej i ogroman pobjednički šampanjac za koji je rekla da će se večeras popiti zajedno s ekipom. Zasluženo!

Foto: wta.lta.uk

Ostavi komentar