Čakovčanac Nikola Horvat preuzeo trenirati Mađaricu Babos svjetsku tenisačicu br. 1 u parovima

Nick i Timea
Nikola Horvat i Timea Babos očito su odmah dobro profunkcionirali Foto: Facebook

Nakon što je trenirao najbolju međimursku tenisačicu Ivanu Lisjak koju je doveo među 100 najboljih tenisačica svijeta, nakon toga bio u timu poznatog hrvatskog tenisača Marija Ančića i njegove sestre Sanje, da bi Donnu Vekić izvukao iz teške teniske depresije i vratio je u teniski život i među 50 najboljih tenisačica svijeta, čakovečki teniski trener Nikola Nick Horvat ima novi izazov.

Krajem rujna preuzeo je Mađaricu Timeu Babos, trenutačno 63. igračicu svijeta u pojedinačnoj konkurenciji, ali ono što je puno značajnije, aktualno najbolju svjetsku tenisačica u konkurenciji parova i br. 1 WTA liste u toj konkurenciji.

25-godišnja mađarska tenisačica igra i ove godine sjajnu sezonu u parovima, gdje je osvojila Grand Slam turnir Australian Open s Francuskinjom Mladenović, te nedavno igrala finale US Opena, ali očito želi napraviti daljnji iskorak u karijeri.

Posebice u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj sigurno vrijedi puno više od trenutačne pozicije na WTA listi koja je također vrlo visoka s obzirom da se sve više igrač(ic)a specijalizira i ne igra jednako uspješno singl i double.

Nick i Babos u Linzu
Prvi turnir na kojem je Nick vodio Babos bio je prošlotjedni WTA Linz

Nicku i Timei želimo dugu i uspješnu suradnju, a naš trener prvi put je bio uz nju na nedavnom WTA turniru u austrijskom Linzu, dok su ovaj tjedan u Luxemburgu gdje se također igra iz WTA serije.

Ostavi komentar