Čačić: brza pruga Zagreb-Krapina-Varaždin-Čakovec ide u prvi plan, naglasio je premijer

Radimir Čačić

Kako piše 24 sata, u razgovoru za RTL Čačić se osvrnuo i na brzu prugu Zagreb-Krapina-Varaždin-Čakovec. Čačić je istaknuo kako je njemu osobno bila posebno zanimljiva činjenica da je premijer naglasio spremnost Vlade da se u prvi plan stavi brza pruga Zagreb-Krapina-Varaždin-Čakovec.

„Mislim da je velika i jako dobra vijest za sjever Hrvatske i Hrvatsku u cjelini“, poručio je Čačić.

Aktualni predsjednik Narodne stranke-Reformisti, također se osvrnuo kako će netko od Reformista biti državni tajnik u Vladi, pri čemu će glavni ciljevi biti turizam, obrazovanje i regionalni razvoj. Istaknuo je kako Reformisti podržavaju Vladu u pogledu rezanja ministarstava te kako nema ništa protiv da sport, turizam i mladi zajedno budu u jednom ministarstvu, dok turizam može ići s kulturom, gospodarstvom i poljoprivredom.

Čačić nema ništa protiv čak i ako nitko od Reformista ne bude u vladi, jedino pod uvjetom da ista pravila i uvjeti vrijede za sve.

Kako piše 24 sata, Čačić smatra kako Hrvatskoj ne prijeti novi val otkaza. Iako će doći do smanjenja broja radnih mjesta, kao dobar model je istaknuo potez smanjivanja radnog vremena. Što se tiče teme obećanih povećanja plaća, rekao je da će se o tome razgovarati, no da kroz smanjenje poreza idu povećanja plaća te da su tu prisutni realni brojevi.

Ostavi komentar