Božinović: Ne postoje indikacije za odgodom održavanja izbora

Davor Božinović
Davor Božinović

U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.336 pozitivnih osoba na Covid-19, stoji na službenoj stranici koronavirus.hr

Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 87 osoba na liječenju.
Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako ne postoje indikacije zbog kojih bi se razmatralo pitanje odgode održavanja parlamentarnih izbora, raspisanih za 5. srpnja.

Božinović je to rekao u izjavi novinarima na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog pojave koronavirusa kod sudionika teniskog turnira Adria Tour u Zadru, piše poslovni.hr

Imamo jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi

Upitan je li se na Predsjedništvu HDZ-a razmatrala odgoda održavanja parlamentarnih izbora, u kontekstu ponovnog rasta oboljelih od koronavirusa, odgovorio je niječno dodavši da nema nikakvih indikacija zbog kojih bi se razmatralo to pitanje.

 – Mi u ovom trenutku imamo jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi. U ovom trenutku smo u Europi treća država odozada po broju umrlih, nemamo niti jednu osobu na respiratoru, imamo vrlo mali broj hospitaliziranih. Ako to nisu pokazatelji uspješnosti našeg rada u vođenju ove krize, ne znam što bi bilo, rekao je.

Aktivnosti idu svojim tijekom u postojećim uvjetima. HZJZ je na poziv DIP-a razradio načine postupanja u svakoj fazi izbornog procesa, a ostao je još samo dan izbora.   -Konkretna rješenja za taj dan ovisiti će o epidemiološkoj situaciji u tom trenutku, kaže Božinović.

Ostavi komentar