Bjelovar postao najveći grad bez prireza

Dario Hrebak gradonačelnik Bjelovar
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Foto: Grad Bjelovar

Kako je bilo i očekivano, bjelovarski gradski vijećnici na jučerašnjoj su sjednici Gradskog vijeća jednoglasno ukinuli prirez, nakon gotovo 19 godina čime je Bjelovar postao najveći grad u Hrvatskoj koji ne ubire prirez na dohodak svojih stanovnika, donosi bjelovar.live

Prirez porezu na dohodak od 12 posto uveden je 2002. godine i postepeno smo ga smanjivali zadnjih godinu dana. Ova vrsta poreza punila je gradsku blagajnu s više od 10 milijuna kuna na godišnjoj razini posljednjih 19 godina. Tri godine smo štedjeli, racionalno upravljali sredstvima, smanjivali broj zaposlenika i masu plaća, digitalizirali usluge, povlačili sredstva iz EU fondova i postupno stvarali temelje za ovakav potez.

Zato možemo, upravo sada, kada je najpotrebnije, poslati snažnu poruku da se može jer štedi se kad se ima, kako bi se hrabri potezi mogli donositi kad dođe kriza, istaknuo je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik te dodao da, ako će se ukidanjem prireza barem nekoliko poduzetnika odlučiti investirati u godinama koje dolaze, zaposliti ljude i povećati gospodarsku aktivnost, onda će se ovakav potez nesumnjivo isplatiti.

 

 

Ostavi komentar