BICIKLIZAM: Mura avantura na Nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu

Matija 2
Državno prvenstvo u ciklokrosu

U nedjelju se u Donjoj Voći u besprijekornoj organizaciji BK Pulsa iz Čakovca, održalo Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu. Na atraktivnoj stazi dužine 2500 metara, nastupilo je 80-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske.

BK Mura avantura na prvenstvu je nastupila sa osam natjecatelja, uglavnom u mlađim kategorijama. Prvi je na stazu izašao Božidar Mavrin, u kategoriji Sport. Kako je u svojoj kategoriji Božidar bio jedini prijavljeni, snagu je odmjerio sa veteranima, te od 18 natjecatelja zauzeo odlično 4. mjesto sa zaostatkom za pobjednikom Juricom Galićem iz BK Montes Zagreb od 1 minute i 20 sekundi.

Nakon veterana u utrci kategorije dječaka do 15 godina, u kojoj je startalo 9 natjecatelja David Ivanušić Hublin zauzeo je vrlo dobro 4. Mjesto sa zaostatkom od 2 minute i 24 sekunde. U istoj utrci Leon Prenar bio je prisiljen odustati zbog tehničkih problema sa biciklom.

Sljedeću utrku vozili su kadeti i juniorke u kojoj su nastupili Petar Obadić, Matija Trstenjak i Ida Trstenjak. U konkurenciji 10 kadeta Matija Trstenjak na početku utrke zauzeo je vodeću poziciju, stekao prednost ispred pratitelja od jedne minute, pametno kontrolirao tijek utrke te suvereno pobijedio i odnio titulu kadetskog državnog prvaka. Petru je nastup na ovom prvenstvu bio prvi službeni, ali se dobro držao i na kraju osvojio 7. mjesto.

U konkurenciji juniorki nastupile su dvije natjecateljice. Ida Trstenjak i Anja Nadu iz BK Montes Zagreb. Ida je utrku završila na 2. mjestu i tako osvojila naslov viceprvakinje.

Ostavi komentar