Apel za lijekove oboljelima od cistične fibroze

“Slijedom ranije iskazane podrške oboljelima od cistične fibroze koju je Hrvatska komora iskazala otvorenim pismom naslova “Podrška oboljelima od cistične fibroze u borbi za ostvarivanje prava na besplatne lijekove”, ponovno prepoznajemo potrebu pružiti javnu podršku oboljelima od cistične fibroze u njihovoj borbi da ukažu na na važnost lijekova kaftrio, kalydeco i orkambi za njihove živote i da se njihovim životima pokloni puna pažnja i briga kao temeljnom ljudskom pravu – pravu na život, te da se slijedom toga spomenuti lijekovi uvrste na listu HZZO-a.

Nažalost, ishod ove borbe neće dočekati mladić starosti 31 godine, koji je preminuo 27. lipnja 2021. god., te ovim putem iskazujemo duboku žalost i iskreno saučešće obitelji preminulog.

Pozivamo odgovorne da promptno odluče, a u skladu s etikom struke i odlučivanja, o stavljanju lijekova nužnih za živote oboljelih na listu HZZO-a.
Naglašavamo, ovdje se odlučuje o životima djece, jer od ove bolesti obolijevaju djeca i malokoje dijete oboljelo od cistične fibroze doživi zrele godine života, a cjeloživotna borba za život ozbiljno narušava i kvalitetu djetinjstva i života uopće.

Država je onoliko kvalitetna koliko skrbi o svojim najslabijim članovima društva.
Stoga ponavljamo pitanje  – Ima li život cijenu?

Hrvatska komora socijalnih radnika

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE