Antonia Ružić u polufinalu jakog pozivnog turnira HTS-a u Zadru

Tereza Mrdeža i Antonia Ružić srest će se u jednom, a Jana Fett i Iva Primorac u drugom hrvatskom polufinalu u ženskoj konkurenciji HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza u Zadru, donosi HTS.

Riječ je o pripremnom turniru na kojem igraju sve najbolje hrvatske tenisačice osim Donne Vekić i Petre Martić, a sve u sklopu velikog teniskog tjedna u Zadru u kojem će se igrati Adria Toura.

Naša Ružić u osmini-finala savladala je Dražić, da bi u polufinale  prošla predajom treće nositeljice Tene Lukas koja se nalazi na oko 260. mjestu WTA liste, kod Tenina zaostatka od 6:4, 3:0 zbog mučnine uzrokovane vrućinom na zadarskom Višnjiku. Kako je kazala Antonia meč je u prvom setu donio niz brejkova, ali je naša tenisačica zadržala servis kad je bilo najpotrebnije za vodstvo 1:0 u setovima. U drugom je sve bilo na strani Ružić i tada je Lukas predala.

Iskusna Mrdeža (29) koja pokušava dohvatiti opet pozicije među 200 najboljih igračica svijeta i 17-godišnja Međimurka Ružić koja se tek probija na, WTA listu, međusobno će odlučiti o jednoj hrvatskoj finalistici, a Fett i Primorac borit će se za mjesto u finalu u gornjem dijelu ždrijeba.

Iva je u četvrtfinalu proslavila glatku pobjedu sa 6:1, 6:2 protiv Silvije Njirić, koja je bila četvrta nositeljica. Prvopostavljena Jana također je bila vrlo uvjerljiva. Prošla je dalje izgubivši svega dva gema, sa 6:1, 6:1 protiv Rije Derniković Novaković.

Polufinalni susreti počinju u četvrtak u 13 sati. Prve će na redu na središnjem stadionu biti Mrdeža i Ružić, a nakon njih, ne prije 14:30, slijede Fett i Primorac, objavio je HTS.

Četvrtfinale: Fett (Hrvatska, 1) – Derniković Novaković (Hrvatska) 6:1, 6:1, Primorac (Hrvatska) – Njirić (Hrvatska, 4) 6:1, 6:2, Ružić (Hrvatska) – Lukas (Hrvatska, 3) 6:4, 3:0, predaja Lukas, Mrdeža (Hrvatska, 2) – Jandrić (Hrvatska) 6:1, 3:6, 10:7.

Foto: Mario ČUŽIĆ/HTS

Ostavi komentar