Antonia Ružić: Titula europske teniske juniorske prvakinje stiže u Orehovicu i Međimurje

Antonia Ružić
Antonia Ružić s osvojenim naslovom Mastersa i zlatnom medaljom europske teniske prvakinje do 16 godina

Fantastičan uspjeh 15-godišnja međimurska tenisačica Antonija Ružić iz Orehovice postigla je proteklog vikenda u Italiji. Pobjednica je Tennis Europe Junior Mastersa u uzrastu do 16 godina u Reggio Calabriji, te ujedno ovogodišnja europska juniorska prvakinja u ovom uzrastu. U tri dana izborila je tri pobjede u dva sera, a u hrvatskom finalu pobijedila je prvopostavljenu Taru Würth u dva seta – 6:4, 7:6. Sva tri dosadašnja međusobna meča dobila je Wurth, ali sada je ipak bolja bila naša Međimurka.

Antonia Ružić i Tara Wurth
Hrvatska dominacija u Reggio Calabriji: Teniska prvakinja Europe do 16 godina Antonia Ružić i doprvakinja Tara Wurth

Ogroman je ovo uspjeh za našu mladu tenisačicu i veliki poticaj za nastavak kvalitetnog rada.  – Jako sam sretna i zadovoljna svojom ovotjednom igrom i osvojenim Mastersom. Nadam se da ću zadržati ovu razinu forme i ubuduće te se ujedno i zahvaljujem svima iz svojeg tima – kazala je kao uvijek skromno, ali radosno Antonia nakon ovog sjajnog rezultata.

Do najvećeg rezultata u karijeri i naslova najbolje juniorke Europe do 16 godina došla je bez izgubljenog seta. Tennis Europe je objavio da je ona druga hrvatska tenisačica kojoj je to uspjelo, ali je HTS napravio malu ispravku i objavio da je treća Hrvatica pobjednica TE Junior Mastersa uzrasta do 16 godina. Prije nje taj naslov uzele su Nađa Pavić 2001. i Ani Konjuh 2011. godine. Bilo kako bilo, malo se tenisači(c)a može pohvaliti ovim trofejom kojeg su između ostalih osvajali Rafael Nadal i Kim Clijsters.

Antonia Ružić s navršenih 15 godina pamtit će tako zauvijek ovogodišnji Tennis Europe Junior Masters održan na talijanskoj Siciliji u Reggio Calabriji, jer je otišla do kraja i izborila pobjedu u društvu najboljih 16-godišnjakinja i mlađih u europskom ženskom tenisu. Osvojila je naslov s tri briljantne pobjede u tri dana, a na kraju vikenda, u rukama je držala trofeje namijenjene pobjednici. Čestitamo!

Ostavi komentar