Antonia Ružić potpuno zdrava nakon povratka iz Zadra, Nikolina Babić još nije kazala je li se testirala ili ide u samoizolaciju

Antonia Ružić

– Sigurnost svih sudionika Adria Toura na prvom je mjestu, izjavila je u ponedjeljak predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Čakovčanka Nikolina Babić, nakon što je u nedjelju navečer otkazan finalni meč turnira zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jednog od sudionika samog teniskog spektakla – Bugarina Grigora Dimitrova, prenose hrvatski mediji.

– Prema mišljenju epidemiologa, posjetitelji koji nisu bili duže od 10 minuta u izravnom kontaktu s pozitivnim igračima nemaju razloga za zabrinutost. Sinoć je testiran dio igrača kao i prateći timovi, a od jutros traju testiranja organizacijskog odbora te drugih uključenih u samu organizaciju turnira, dodala je pozivajući sve na povećan oprez i pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera i uputa epidemiologa Krunoslava Capaka i Alana Medića oko daljnjeg postupanja, dodala je predsjednica HTS-a.

Babić nije kazala je li se i ona osobno testirala, odnosno je li od danas u samoizolaciji od 14 dana, a prema riječima njezinog oca Alojza još se nije vratila u Čakovec zbog poslova oko svega što se događa nakon otkaza finala turnira i cijele situacije u Zadru.

Na turniru u Zadru bila je i najbolja međimurska tenisačica Antonia Ružić koja je igrala Pozivni turnir.

Veliku buku digao je brat njezine protivnice na tom turniru Feliks Lukas koji je zatražio ostavku vodstva HTS-a na čelu s Babić koji je kazao da je bio na udaru jer je govorio da se u Zadru na turniru nitko ne pridržava epidemioloških mjera i dodao da je sestra Tena za vrijeme meča i nakon što je predala upravo našoj Ružić povraćala. To je prepisano velikoj vrućini, a Lukas je dodao da su igračice dobile jednu bocu tople vode za vrijeme meča.

Kontaktirali smo Alena Ružića Antonijinog oca koji je rekao da je naša tenisačica potpuno zdrava nakon povratka iz Zadra. Tijekom današnjeg dana bili su na vezi s Epidemiološkom službom u Čakovcu od koje su dobili preporuku da za sada nema potrebe za niti jednom epidemiološkom mjerom.

Ostavi komentar