Andreja Marić: U slučaju Hrebak nije se poštivala struka

Zastupnica Hrvatskog sabora obratila se medijima po pitanju mjera samoizolacije.

Saborska zastupnica prim. Andreja Marić, dr. med. održala je konfereciju za novinare danas u 10 sati u kojoj je govorila o dolasku zatupnika Hrebaka u Hrvatski sabor, iako mu je određena mjera samoizolacije.

23. srpnja održana je saborska sjednica kojoj je prisutstvovao Dario Hrebak, kojemu je u to vrijeme bila propisana samoizolacija jer je tjedan dana prije toga sudjelovao na sjednici gradskog vijeća gdje je bila i osoba pozitivna na koronavirus.

Andreja Marić navodi kako se zastupnik Hrebak ne samo pojavio u Saboru, nego je i za govornicom skinuo masku. Na što se zastupnica Marić pita je li on svjestan da je ugrozio zdravlje ostalih i postoje li jedna pravila za građane, a druga za premijera i njemu bliske ljude.

– Ovdje se u ovoj situaciji nije poštivala struka. Tu su vrijedila premijerova mjerila i pravila za samoizolaciju, komentirala je zastupnica Marić.

Spomenula je i Krunoslava Capaka koji je uputio saborskog zastupnika na testiranje. Test je pokazao da je negativan.
– U sljedećih 36-48 sati gospodin Hrebak nije i neće biti zarazan, a ako neće biti u samoizolaciji, potrebno je da nosi masku. Nakon toga se treba ili ponovno testirati ili biti u samoizolaciji 14 dana od rizičnog kontakta koji je ostvaren 17. 7. 2020., ranije je rekao Krunoslav Capak.

Liječnica i saborska zastupnica Renata Sabljar-Dračevac također je održala konfereciju za novinare u istom vremenu u Zadru na istu temu.

Ostavi komentar