Župan Posavec odlučno protiv policijskog sata i lockdowna!

Međimurski župan Matija Posavec jučer je govorio o aktualnoj situaciji s koronavirusom u Međimurskoj županiji te o uvođenju novih epidemioloških mjera, piše rtl.hr.

Posavec je posebno istaknuo kako se oštro protivi lockdownu i uvođenju policijskog sata te ograničavanju bilo kakvog kretanja.

Spomenuo je kako se ne radi o drastičnim mjerama već da se radi o ograničavanju javnih okupljanja, a od ponedjeljka i ograničavanju rada ugostiteljskih objekata do 22:00. Posavec je napomenuo kako se svakodnevno testira veliki broj ljudi kako bi se detektirale pozitivne osobe, a također spriječio udar na bolnički sustav.

Također, ističe kako je najveći problem što je Hrvatska bila cijelo ljeto otvorena, posebno za vrijeme turističke sezone, a Međimurje se nalazi na graničnim prostorima s Austrijom i Slovenijom. Isto tako spominje kako je Međimurje najgušće naseljena hrvatska županija te je jako važno da virus ne dođe u zdravstvene ustanove.

Međimurska županija je u veljači nabavila 10 respiratora iz županijskog prostora, a sada još 4. Također, rade se novi sekundarni prostori za nove pacijente. Posavec je zaključio kako županija nema pomoć države te da se on oštro protivi lockdownu i policijskom satu te ograničavanju bilo kakvog kretanja.

Ostavi komentar