Zaprešić Boysi uoči Eura 2021. udružili snage s Općom opasnosti u hit singlu ‘8 slova’

Foto: Rubikon

Mjesec dana uoči predstojećeg Europskog prvenstva u nogometu grupa Zaprešić Boys udružila je snage s rokerima iz Županje, poznatim hrvatskim bendom Opća Opasnost, u pjesmi zvučnog imena „8 slova“.

Uostalom, kakvo bi to veliko natjecanje bilo bez novog singla grupe koja već 15 godina obilježava nastupe hrvatske reprezentacije svojim željno iščekivanim pjesmama.

-Za ovaj pandemijski Euro htjeli smo napraviti nešto posebno pa je naš autorski tim prionuo poslu i nastala je „8 slova“. Pjesma je poslana ekipi iz Županje s idejom da upravo ona bude naša prva zajednička suradnja. Njima se na prvu svidjela i svi smo krenuli u realizaciju ovog velikog projekta, kažu iz grupe Zaprešić Boys.

Priča o poznanstvu s grupom Opća Opasnost seže još u 2018. godinu, kada su se dva benda, sasvim slučajno, srela na turneji u dalekoj Australiji. Dečki su odmah „kliknuli“ te je rođeno novo prijateljstvo, pozitivna i lijepa priča koja traje i danas, okrunjena ovim, za njih posebnim projektom.

Ideja spota je bila prikazati urbanu arenu s dečkima iz oba benda i odati priznanje djelatnostima i ljudima koji su podnijeli najveći teret u zadnjih godinu dana.

Da su se dečki iz Opće Opasnosti odlično uklopili, odmah je bilo jasno, te poručuju da će „8 slova“ s potpisom dva benda izazvati ekspanziju čiji će se raspon publike širiti na sve dobne skupine, a posebno im je drago što ćemo svi, na neko vrijeme, opet biti jedno veliko srce vatreno.

-Ako krenemo brojiti osam slova imamo ih i u Opća Boys, Zaprešić i Opasnost, ali kako god nas zvali, predstavljamo publici svoju novu zajedničku pjesmu, a nadamo se da ćemo od ljeta to i koncertno obilježiti turnejom po gradovima ukoliko mjere budu dozvolile veća okupljanja, kažu rokeri te dodaju kako u životu ništa nije slučajnost.

Sama pjesma aludira na ljepotu Hrvatske koja je „sva obasjana i u mraku“. Priča je to o trajno urezanoj ljubavi koju dečki iz oba benda gaje prema svojoj zemlji od samih početaka svog života.

Singl u izdanju Rubikon Sound Factoryja i Croatia Recordsa autorski potpisuju Ante Pecotić (glazba), Marko Novosel (tekst) te Bojan Šalamon – Shalla i Branimir Jovanovac – Bani (aranžman i produkcija). Dečki iz Opće Opasnosti savršeno su se nadovezali i odsvirali pjesmu a Pero Galić dodao je svoj jedinstveni, prepoznatljivi i vrhunski vokal.

Foto: Rubikon

Spot pod redateljskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka posebna je priča jer je u njemu participiralo čak tristotinjak ljudi što je dalo posebnu težinu njegovom vizualnom identitetu. Ideja spota je bila prikazati urbanu arenu s dečkima iz oba benda i odati priznanje djelatnostima i ljudima koji su podnijeli najveći teret u zadnjih godinu dana. Upravo zato, riječ Hrvatska svojim tijelima tvore zdravstveni djelatnici, HGSS, vatrogasci, vojska i Civilna zaštita.

Foto: Rubikon

-Svi smo se vrlo brzo složili s prijedlogom da ovaj put, uz nezaobilazne navijače, u pjesmi predstavimo naše istinske heroje koji su srce koje uvijek kuca za naš narod te je ovo još jedna prilika da im se na tome zahvalimo i na svoj način iskažemo poštovanje, poručili su.

Dečki ne kriju da se zajedno savršeno slažu i nadopunjuju, odlično funkcioniraju, uživaju u druženju privatno i poslovno te se nadaju da je „8 slova“ tek početak budućih suradnji! (no)

Spot i pjesmu možete pogledati NA OVOJ POVEZNICI.

Ostavi komentar