Višestruki prvak Hrvatske otvara novu karting stazu na Šoderici!

karting šoderica 12
Foto: epodravina.hr

Ovu subotu, 10. listopada točno u podne otvara se nova karting staza na Šoderici, točnije u Drnju nedaleko Koprivnice, uz popust od 50% na sve adrenalinske vožnje.

Karting staza BOX707 prva je u Koprivničkoj-križevačkoj županiji, duga je 602 metara, šest metara širine te se vožnja može isprobati sa šest potpuno novih kartinga od od 270 ccm³, devet konjskih snaga.

Voziti mogu svi, i stari i mladi, a djeca od školske dobi ovisno o mogućnostima. Uz stazu, tu je i caffe bar koji nudi tople i hladne sendviče te trgovina s karting opremom i dijelovima. Osim karting vožnji sniženih 50%, također će biti voditelj, DJ, mnoštvo sadržaja za najmlađe kao što su napuhanci, badminton, mini nogomet te vožnja hrvatskih karting legendi.

Također, staza će biti raspoložena za slobodne vožnje za privatne kartinge i motore, a u budućnosti će biti mjesto na koje se može doći s obitelji, prijateljima, poslovnim suradnicima i zajedno provesti kvalitetno vrijeme.

Vlasnik Ivan Baran prvi je karting dobio s pet godina i odmah se rodila ljubav koja je iz godine u godinu samo rasla, a on se od karting vožnji nije odvojio. Nakon puno odricanja i ulaganja konačno je ostvario svoj san.

Priča je o stazi nazvanoj BOX707 počela još prije šest godina, a rezultat je upornosti, odricanja, a nadasve Ivanove želje da se upusti u poduzetničke vode i radi ono što voli.

Prvak Hrvatske prvi je puta postao u Tomosu kao kadet kad je imao 11 godina. Prvak je bio i 1998. godine, a najuspješnija za njegovu karijeru bila je 1999. godina kada je ponovo prvak u zemlji te prvak Kupa Hrvatske i Slovenije. Te je godine proglašen najboljim kartingašem u Hrvatskoj te najperspektivnijim sportašem rodne Koprivnice.

– Bilo je tu puno odricanja, ali ja bih rekao da je to ulaganje roditelja u djecu, jer to smo vrijeme proveli zajedno, natjecali se, bodrili, a nismo sjedili doma pred TV-om, govori Baran.

Nakon kartinga, 2002. godine krenuo je u automobilizam. Vozio je Škoda Fabia kup gdje također uspjeh nije izostao te je 2006. godine po četvrti puta prvak Hrvatske. Nakon toga je vozio Clio kup, no tada je kaže, prerastao utrke i počeo kovati druge planove. Naravno, vezane uz prvu ljubav – karting.

– Završio sam fakultet, zaposlio se i razmišljao što bih mogao raditi uz posao i naravno odluka je naravno pala na ono što najviše volim, prisjeća se on.

Tri je godine za vrijeme godišnjeg odmora iznajmljivao kartinge na moru, no onda je odlučio pokrenuti nešto u svom gradu, uložiti u vlastitu stazu i rodila se ideja Šoderice. Prije šest godina predao prvi zahtjev za izmjenu prostornog plana, a posljednje je tri godine svaku slobodnu minutu proveo na stazi i uz pomoć oca i prijatelja, praktički golim rukama izgradio stazu i kompleks.

– Uloženo je puno truda u sigurnost staze, polubranicima, barijerama. Sigurnost nam je, uz zabavu, najvažnija. Postoji i mogućnost organiziranja utrka, karting škole, raznih natjecanja koja nisu vezana uz karting, ocjenskog rallya, automobilizma, motora i raznih aktivnosti poput rođendana, proslava, team buildinga, rekao je Baran.

karting šoderica 1
epodravina.hr
karting šoderica 2
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 3
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 4
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 5
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 6
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 7
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 8
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 9
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 10
Foto: epodravina.hr
karting šoderica 11
Foto: epodravina.hr

Ostavi komentar