Varaždinska policija o radovima na mostu: Preporučamo korištenje alternativnih pravaca

Jučer oko 14:00 nastala je ogromna gužva i dugotrajno čekanje na varaždinskom mostu pri čemu se kolona stvorila sve do sredine Pušćina.

Davor Bobičanec ispred Hrvatskih je za Međimurske novine isto tako potvrdio kako će se radovi odvijati do sredine lipnja te da će ovakvih gužvi biti i dalje, pogotovo sutra.

>> Ogromna gužva na varaždinskom mostu: Kolona do sredine Pušćina <<

Oglasila se Policijska uprava varaždinska, koja je objavila detalje radova te pozvala sudionike u prometu na strpljenje i korištenje alternativnih pravaca. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

-U ponedjeljak, 10. svibnja započeli su radovi na obnovi asfaltnog kolnika i zamjeni prijelaznih naprava na mostu Bana Jelačića (most preko rijeke Drave) na ulazu u Varaždin iz smjera Čakovca, na državnoj cesti D-3. Planirani rok dovršetka radova je 14. lipnja 2021. godine.

Za vrijeme trajanja radova, a poglavito 11. svibnja, promet preko mosta odvijat će se otežano, uz naizmjenično propuštanje vozila iz suprotnih smjerova. Zbog navedenog, pozivaju se svi sudionici u prometu na strpljenje, a preporuka je i korištenje alternativnih pravaca i to iz smjera Varaždinske županije: državna cesta D-2 (rotor kod trgovine Kitro prema Šemovcu ŽC 2 022 – Orehovica), a iz Međimurske županije D-3 (Kuršanec – ŽC 2 020 Šandorovec – Totovec – Vularija – Orehovica), kao i dionice auto-ceste A-4 prometni čvor Varaždin – Čakovec.

Od srijede, 12. svibnja se planira uspostava dvosmjernog prometa preko mosta uz ograničenje brzine kretanja, stoji u priopćenju.

Ostavi komentar