“Varasdiensia 1895“ specijalizirana biciklijada održava se u subotu u Varaždinu

U sjećanje na najstariju međunarodnu biciklističku utrku u Hrvatskoj koja se održala u Varaždinu davne 1895. godine, već pet sezona s početkom ljeta u Varaždinu se okupljaju ljubitelji čeličnih ljepotica, svima poznatijih kao „specijalke“. Statusni simbol koji je suvereno vladao cestama gotovo 50 godina prestao se proizvoditi 1985. godine te su mnogi vjerovali da će otići u povijest. No kao i kod odjeće, i za „specijalke“ se može reći da prikazuje najbolje od najboljeg pripadnom dobu u kojem su nastale i postojale.

Upravo su te čelične ljepotice glavni razlog zbog kojeg će se i ove godine okupiti zaljubljenici u neka prošla vremena te krenuti na 70-tak kilometara dugu biciklističku rutu pod nazivom „Varasdiensia 1895“ koja će se voziti isključivo spomenutim „specijalkama“ uz neizostavni retro outfit toga doba. Tura započinje na Stančićevom trgu, a put vodi preko Črešnjeva, Ledinca i Završja, Podevčeva, Novog Marofa i Presečnog do Varaždina.

„Varasdiensia 1895“ je jedina takva specijalizirana biciklijada ove godine u Hrvatskoj.

Već tradicionalno, vizual za startne brojeve svake godine izrađuje drugi umjetnik, a ovogodišnji vizual djelo je Ivana Meseka. Do sada su vizuale oslikali Željko Prstec, Damir Širola, Darwin Butković i Nedjeljko Krčar.

Pozivamo vas na druženje uz glazbeni program na trgu Miljenka Stančića u subotu 11. 7. 2020. godine od 11 do 13 sati.

PROGRAM:

Trg Miljenka Stančića

• 10:30 – 12:30 za glazbeni program zadužen Marko Kenji

• 11:00 – 12:30 razgovor s pojedinim učesnicima biciklijade te predstavljanje njihovih čeličnih ljepotica

• 13:00 – zajednička vožnja svih sudionika povijesnom jezgrom i odlazak prema planu rute

• 18:00 – dolazak, druženje i proglašenje najatraktivnijih sudionika u restoranu Garestin

Ostavi komentar