23.3 C
Čakovec
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Vajda nudi bolje uvjete budućim mesarima

Iako je do upisa u narednu školsku godinu još daleko, “lov” na buduće srednjoškolce a napose njihove roditelje već je počeo. S druge pak strane, strukovne škole, poput preloške, u želji da povežu realni sektor i obrazovanje i same traže gospodarstvenike koji bi njihovim učenicima mogli ponuditi najviše. Spoj jednoga i drugoga, rezultirao je sastankom ravnatelja škole, Tomislava Gregura i predsjednika Uprave Vajde, Alena Kajmovića.

-Kao i sve ostale industrijske grane i mi imamo problema s nedostatkom radnika i zapošljavanjem, objasnio je Alen Kajmović u prostorima preloške Srednje škole. Postalo nam je jasno da i mi moramo nešto dati našim ljudima i našoj djeci jer bez toga, ne možemo ni očekivati nešto zauzvrat. Stoga smo se odlučili napraviti iskorak u odnosu na sve ono što je bilo prije.

A taj iskorak je povećanje mjesečne stipendije na tisuću kuna, besplatni udžbenici, plaćanje naknade za vrijeme obavljanja stručne prakse, mogućnost rada preko ljetnih praznika uz satnicu od 34 kn neto, besplatni topli obrok, poklon za Uskrs i Božić i naravno, siguran posao nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje mesar uz nadprosječna primanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,174FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE