Uoči izricanja presude u srijedu Zdravko Mamić napustio Hrvatsku

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

Zdravko Mamić napustio je zemlju. Nalazi se u Bosni i Hercegovini, u Međugorju.

Mamića neće biti na sutrašnjem izricanju presude u Osijeku gdje mu se posljednjih mjeseci sudilo za izvlačenje 112 milijuna kuna iz Dinama.

“Neću doći u Osijek”, rekao je Mamić u razgovoru za index.hr.

“Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim”, rekao je Mamić.

“Penjem se na brdo ukazanja. Idem se pomoliti Gospi. Znaju ljudi da sam ovdje. Zašto bi se stidio, idem tamo gdje ću naći svoj mir. Ne treba mi nemir. Bilo bi potpuno normalno da zastane suđenje i da se provede istraga, da se isti čas prekine suđenje do okončanja izvida”, rekao je Mamić za Index.

Pitali smo ga gdje će biti sutra. Kazao nam je da će biti u Međugorju. Tamo je, kako nam je kazao, sam. S njim nisu ni brat ni obitelj. Brat Zoran, koji je također optuženik u procesu, danas popodne bio je u Zagrebu.

Poslao je na kraju poruku. Rekao je da mu je najvažniji mir i da bi odlazak u Osijek kod njega izazvao negativnu energiju te da ne želi da mu išta uništi mir. Ponovio je da u slučaju optužbi USKOK nije utvrdio nikakvu štetu u Dinamu, prema tome i nikakvo kazneno djelo već je Dinamo pravna osoba koja je skalapala poslove sa fizičkom osobom. Prema tome, kako kaže Mamić za Index, nitko nije oštećen.

Mamić je uoči završne riječi putem medija zaprijetio samoubojstvom u slučaju osuđujuće presude.

Ostavi komentar