Udaraljkaš Stanislav Muškinja u Glazbenoj školi Varaždin

Stanislav Muškinja
Stanislav Muškinja

Slavljenička proslava 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu nastavlja se ove srijede novim koncertom. Izvrsni udaraljkaš mlađe generacije Stanislav Muškinja u Glazbenoj školi održati će koncert s djelima Lešnika, Martynciowa, Potočnjaka, te sa svojim autorskim skladbama. Svojim će koncertom prezentirati raspon instrumenata i opcija u udaraljkaškom svijetu te nas povesti na zanimljiv udaraljkaški put.

Glazbenu karijeru Stanislav je započeo prije 22 godine glazbenim obrazovanjem, odnosno privatnim satovima bubnjeva. Diplomirao ju udaraljke 2007. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Tokom godina se usavršavao kod Johna H. Becka, Jojo Mayera, Horacio el Negro Hernandeza, Ney Rosaura i mnogih drugih svjetski priznatih glazbenika. Stekao je veliki broj priznanja te sudjelovao u brojnim orkestrima, ali i svirao u mnogim autorskim i cover bendovima. Između ostalog, često je nastupao i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a te varaždinskim, riječkim i hrvatskim komornim orkestrima, Zagrebačkom filharmonijom, a sudjelovao je i na projektima Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Splitu te mnogim drugim projektima.

Koncert glazbenika koji aktivno uz pedagoški rad sudjeluje u radu raznih sastava-od rock bendova do Zagrebačke filharmonije održat će se u srijedu, 24. listopada u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

plakat Stanislav Muškinja u Varaždinu

Ostavi komentar