Učenica Gospodarske škole o ubijenom profesoru: Uvijek smo mu se mogli obratiti za pomoć ili razgovor

Teško premlaćivanje 35-godišnjeg Nine Čengića koje se dogodilo u rano jutro 29. svibnja šokiralo je Hrvatsku.

Četvorki osumnjičenoj za premlaćivanje varaždinskog profesora, koji je trenutno radio na zamjeni u Gospodarskoj školi, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje četvero osumnjičenih Asja G. (24), Ivan G. (20), Ivor V. (29) i Dominik Ž. (25) zbog osnovane sumnje za počinjenje kaznenih djela ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Gospodarska škola Varaždin

Premlatili ga i ostavili poput životinje

Nakon što su ga ispred udruge Kulturana na Graberju u Varaždinu više puta drvenom palicom udarili u glavu i oborili na tlo, nastavili su zadavati udarce rukama i nogama u glavu, uništili njegov mobitel, a tijelo prekrili kartonskom ambalažom te naposlijetku napustili mjesto događaja.

Čengić je zadobio teške ozljede glave od kojih je i umro u nedjelju, 30. svibnja.

Kulturana u Varaždinu

Učenike je uvijek pozdravljao i ponudio im pomoć

Povodom ovog tragičnog događaja razgovarali smo s bivšom učenicom Gospodarske škole u Varaždinu koja je za Međimurske novine opisala profesora Čengića.

-Profesor Čengić razgovarao je s nama kao prijatelj, a ne kao profesor. Na hodniku nas je uvijek pozdravljao i govorio da ako imamo bilo kakav problem, da mu se možemo obratiti za pomoć ili razgovor, ispričala nam je u razgovoru bivša učenica Gospodarske škole Varaždin kojoj je profesor Čengić predavao.

Crna zastava izvješena na Gospodarskoj školi u Varaždinu

Crna zastava na školi, ispred Kulturane lampioni

Crna zastava izvješena je na Gospodarskoj školi u Varaždinu, dok ispred Kulturane gore lampioni u spomen na voljenog profesora.

U razgovoru za 24sata roditelji preminulog profesora rekli su kako ih nije briga kako će krivci proći jer im to neće vratiti sina. Organe su donirali jer su zdravi te će na taj način spasiti čak 5 ljudskih života.

Kako javlja obitelj, bliske kolege i poznanici, posljednji ispraćaj ubijenog profesora bit će u srijedu 2. lipnja 2021., u 12:45 na gradskom groblju u Varaždinu.

Lampioni gore ispred Kulturane

Ostavi komentar