U Varaždinu od 8. do 12. travnja Festival znanosti 2019.

Festival znanosti 2019. na temu „Boje“ kreće u ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine u 10 sati na  Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu (FOI 1, Pavlinska 29. Radi se o manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Fakultet organizacije i informatike je u okviru Festivala znanosti pripremio niz radionica za djecu i mlade, kao i Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje, a prvenstveno za maturante.

PROGRAM

Program u ponedjeljak, 8. travnja 2019., započinje u 10:00 satiradionicom pod nazivom „Dohvati mi tata Mjesec“, koja je zamišljena kao virtualna šetnja svemirom u kojoj će sudjelovati djeca predškolske dobi. Voditeljica radionice je izv. prof. dr. sc. Violeta VidačekHainš, a u istoj sudjeluju i volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja.

Središnje događanje Festivala znanosti u na FOI-ju bit će Dan otvorenih vrata, koji će se odvijati u utorak, 9. travnja 2019. od 10:00 do 13:00 sati, a u tom će se vremenu svi posjetitelji moći upoznati s radom FOI-ja, njegovim studijskim programima i uvjetima za upis. Maturantima će biti predstavljeni svi benefiti studiranja na FOI-ju, kao što su studiranje uz praksu i zapošljavanje, studentska mobilnost i uključivanje u rad brojnih studentskih udruga.

Program u srijedu, 10. travnja 2019. je namijenjen srednjoškolcima, a započinjeu 11:00 satiradionicom pod nazivom „Matematičko modeliranje mrežastih struktura“, pod vodstvom doc. dr. sc. Bojana Žugeca.

Srednjoškolci će sudjelovati u programu i u četvrtak, 11. travnja 2019. od 11:00 sati kada započinje radionica doc. dr. sc. Kristine Detelj i doc. dr. sc. Irene Kedmenec pod nazivom  „Kad se male ruke slože“.

Posljednji dan Festivala znanosti na FOI-ju,u petak 12. travnja 2019., namijenjen je učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji će od 08:15 satiimati prilike saznati nešto više o računalnim bojama u sklopu predavanja„Značenje boja ili zašto su mnogi likovi iz crtića žute boje?“ pod vodstvom doc. dr. sc. Dijane Plantak Vukovac te na radionici „Radi što voliš i mijenjaj svijet“, kroz koju će voditeljice doc. dr. sc. Kristina Detelj i Ivana Fojs, mag. oec. prikazati aktualne probleme vezane uz okoliš i kroz njih prikazati koncept poduzetništva.

Pozvani su svi zainteresirani doći od 8. do 12. travnja 2019. na Festivalu znanosti 2019. na Fakultetu organizacije i informatike.

Ostavi komentar