U subotu, drugog dana Špancirfesta, program će se potpuno zahuktati

Bajaga Špancirfest
Bajaga na Špancirfestu, Foto: Špancirfest

Velikim je vatrometom iznad varaždinskog Starog grada počeo 20. Špancirfest.

Ovogodišnje jubilarno izdanje festivala donosi više od raznih 400 programa, koncerata, predstava, uličnih izvedbi, radionica i bogate gastronomske ponude, a već je prvog dana Špancirfest u grd privukao tisuće i tisuće razdraganih lica.

Nakon višednevnih priprema grada i uređenja ulica, izlagači i ugostitelji su oko podneva otvorili svoje štandove i kućice, a posjetitelji su u popodnevnim satima počeli pristizati u povijesnu jezgru Varaždina kojom su već svirali brojni ulični svirači, nastupali performeri, a punila nasmijana lica.

Cijelo je popodne bilo u znaku zagrijavanja zahvaljujući performerima i uličnim glazbenicima, a baš kad se Varaždin dovoljno zagrijao krenuli su koncertni spektakli. Na Korzu su posjetitelje rasplesali fenomenalni Scifidelity Orchestra, a kod vile Bedeković rasprodano je gledalište dirnula, nasmijala, zamislila i naprosto oduševila jedinstvena Amira Medunjanin. Njezin treći koncert na Špancirfestu potvrdio je da se ona i festival ne samo vole, nego i obožavaju, a to je potvrdila i ona sama zaželivši povratak svake godine.

U 22 sata je nebo nad Starim gradom obasjao veličanstveni rođendanski vatromet – savršen uvod za nastup Bajage i Instruktora koji su privukli tisuće i tisuće raspjevanih obožavatelja te potpuno ispunili koncertni prostor PAN Party zone Špancirfesta. Bajaga je s tisućama pratećih vokala prošao svoju bogatu pjesmaricu i glasno otvorio najveći hrvatski festival.

U subotu, drugog dana festivala, program će se potpuno zahuktati. Cijelog će dana prepune varaždinske ulice zabavljati brojni performeri i glazbenici, Kreativnica u Uskoj između 10 i 12 te 18 i 20 sati tiska gerila majice na šahtovima, u Parku kreative imamo radionice te predstavu “Klaunica Milica na putu oko svijeta” (11 i 18), a koncertni program počinje na Korzu s Noći mjuzikla (20), spektakularnom Josipom Lisac kod vile Bedeković (21) te velikim koncertom popularnih S.A.R.S. na Starom gradu u 22 sata.

Izlagačka, ali i gastro ponuda bogatije su no ikad, a ljepota Varaždina, bogatstvo i raskoš Špancirfesta te jedinstvena atmosfera najvećeg hrvatskog festivala najbolja su pozivnica za subotnju uživanciju u Varaždinu!

Ostavi komentar