-2.2 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

U Međimurje dolazi sportski projekt vrijedan 200 tisuća eura vezan uz osobe s invaliditetom

Danas, u multimedijskoj dvorani Riznice, 24. siječnja u 10 sati bila je održana konferencija za novinare vezana uz Erasmus + sportski program “Sport without borders for people with disabilities”- No boundaries. 

Na konferenciji nazočni su bili pročelnica Maja Odrčić Mikulić, direktorica instituta za turizam Martina Bukovec, direktor razvojne agencije jezera Balaton Dr. Gabor Molnar, izvršna direktorica udruge Pogled iz Nedelišća Jasenka Martinčević i župan Matija Posavec.

Projekt No Boundaries uporište nalazi u poticanju sudjelovanja u sportu i tjelesne aktivnosti, uključujući promicanje sportske aktivnosti kao alata za zdravlje s naglaskom na osobe s invaliditetom svih dobnih skupina te poticanje volonterizma u sportu.

Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri na projektu su Razvojna koordinacijska agencija jezera Balaton i Općina Lendava.

Ciljane skupine su djeca, odrasli i starije osobe.

S obzirom na to da se sva tri projektna partnera nalaze u neposrednoj blizini vodenih površina, rijeka i jezera, kreiranje uvjeta za bavljenje sportovima na vodi za osobe s invaliditetom prepoznato je kao dodatna vrijednost.

Ukupna vrijednost projekta je 200.000 eura, a financiran je iz programa Erasmus + SPORT, Not for profit European sport events. Projekt će trajati 18 mjeseci.

Cilj projekta je doprinijeti promicanju suradnje, kvalitete, uključivosti, kreativnosti i inovativnosti na razini sportskih organizacija i sportskih politika, uz podizanje svijesti o ulozi sporta u promicanju društvene uključenosti, jednakih mogućnosti i poboljšanja zdravlja.

Specifični ciljevi su potaknuti i povećati sudjelovanje osoba s invaliditetom u sportskim aktivnostima i sadržajima na projektnim područjima, ali i ojačati vještine volontera te članova sportskih klubova i udruga civilnog društva za rad s osobama s invaliditetom u području sporta.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE