9.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

U Dvoru Veliki Tabor ovog se vikenda održava Međunarodni festival lutkarskih predstava

Dođite u stari grad Veliki Tabor u Desiniću, u zapadnom dijelu Hrvatskog zagorja. Očekuje vas bogati program lutkarskih predstava i radionica koje su za vas pripremila profesionalna i amaterska kazališta iz Hrvatske i Slovenije. Ulaz u dvorac i svi programi su besplatni.

Nastupaju: Lutkarski studio „Kvak“, Zagreb, Grajsko lutkovno gledališče Sevnica, Slovenija, Svijet lutaka, Zagreb, KRUNA TARLE-art, Zagreb, Lutkarsko kazalište „Lutonjica Toporko“ Samobor, Udruga „Pjetlić Zlatokrijestić”, Zagreb, Lutkarsko kazalište „Za bregom“, Zagreb, Srednjovjekovno putujuće lutkarsko kazalište IOCULATORI, Dvor Veliki Tabor.

Osim lutkarskih predstava i radionica u programu očekujemo i nastupe žonglera i glazbene nastupe. Svi posjetitelji moći će pogledati sve izložbe u Dvoru Veliki Tabor među kojima izdvajamo izložbu lutaka Srednjovjekovnog putujućeg lutkarskog kazališta IOCULATORI.

Oba dana, program završava s 3D videomapping projekcijama na unutrašnjim zidovima Velikog Tabora u 20.00 sati. Video mapping Legenda o Veroniki Desinićkoj izradila je tvrtka Pando Pad iz Samobora, dok je video mapping Living Tabor izradilo Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Program se odvija u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Program u subotu započinje u 14.30, a u nedjelju u 15.00 sati.

Festival će se održati u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama s obzirom na pandemiju COVID-19.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE