Evo zašto je danas došlo do prekida rada u stanicama za tehnički pregled

Stanica za tehnički pregled

Na našu objavu danas prijepodne, o prekidu rada u stanicama za tehnički pregled Centra za vozila Hrvatske (CVH) koji jedini imaju koncesiju za taj pregled u RH zbog pada servera na području cijele Hrvatske, reagirali su iz Stanice za tehnički pregled Posavec u Čakovcu.

Oni su potvrdili informaciju no dali i širi uvid u cijelu priču s kojom ima veze i Ministarstvo unutarnjih poslova. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Šaljem Vam kratko priopćenje vezano uz Vaš članak o prekidu rada u stanicama za tehnički pregled kojeg ste objavili u današnjem online izdanju Međimurskih novina.

Do prekida rada u stanicama za tehnički pregled došlo je zbog greške u komunikacijskom sustavu prema serverima MUP-a. Prekid rada trajao je svega pola sata, kvar je otklonjen te stanice rade u skladu s radnim vremenom.

​Molimo Vas za objavu ove informacije.

Srdačan pozdrav!
Saša Serec, ing.
Voditelj STP “Posavec”

Nadamo se da će iz MUP-a građanima stići objašnjenje o čemu je točno bila riječ te je li došlo do pada sustava Ministarstva unutarnjih poslova, što nije bezazlen događaj i vezan je direktno sa sigurnošću građana RH.

U tom je slučaju njihovo gubljenje vremena na dodatno čekanje na red za tehnički pod maskama na plus 30 stupnjeva tek kolateralna žrtva.

Ostavi komentar