Super vijesti za vozače: besplatni tehnički pregled, a za najbrže i poklon

tehnicki
Ilustracija, Foto: Pixabay

Hrvatski autoklub i ove godine organizira preventivno-sigurnosnu akciju ‘Dani tehničke ispravnosti vozila’ pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

Akciju provode HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila. U sklopu akcije će biti omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Akcija traje od 23. do 28. studenog, no ne odnosi se na one vlasnike čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u navedenom razdoblju.

Za prvih 15.000 vozača koji će sudjelovati u akciji, osigurano je poklon pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do -25°C). Ukupno 15.000 poklon pakiranja će biti raspoređeno po svim stanicama za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, neće biti sankcionirani, već će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti te će ih se uputiti u ovlašteni servis.

– Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti, stoji u obavijesti na službenoj stranici Hrvatskog autokluba.

Ostavi komentar