Stradala i dvanaesta žrtva strašne tragedije, putnici su bili hodočasnici koji su išli u Međugorje

Fotografija s mjesta nesreće, Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nažalost, preminula je 12. osoba, žrtva teške prometne nesreće koja se dogodila oko 5:40 na autocesti A4 u smjeru Zagreba.

S kolnika je sletio autobus poljskih registarskih oznaka, putnici su prevezeni u bolnice, a između ostaloga i u čakovečku bolnicu.

Kako je potvrdio poljski premijer Mateusz Morawiecki, preminuli putnici su bili hodočasnici koji su išli u Međugorje, piše Vecernji.hr.

– Dogodila se strašna prometna nesreća, dobili smo informaciju od državljanke Poljske koja je bila u autobusu. Izašle su sve žurne službe na teren, 16 timova hitne, vatrogasci, policija, HAC, rekao je na početku konferencije Davor Božinović.

Prema prvim informacijama 11 je osoba poginulo, no još je jedna osoba koja je bolnički zbrinuta preminula.

– Prema informacijama koje dobivamo, dosta je putnika s teškim traumama. Infromiran je i predsjednik Vlade. Imao je razgovor s poljskim premijerom i izrazio mu je sućut, obitelji i narodu Poljske. U kontaktu sam s poljskim veleposlanikom, kazao je Božinović te rekao kako je 43 ozlijeđenih.

– 12 je poginulih. Još uvijek se diže autobus i uvijek možemo ostaviti to da je netko ispod, nadamo se da neće biti, kazala je Maja Grba Bujević.

Ostavi komentar