STANJE PROMETA: Kiša i magla u Gorskom kotaru, vjetar na Jadranskoj magistral. Za vikend gužve u smjeru unutrašnjosti

Ovaj i sljedeći vikend mnogi domaći građani vraćat će se s ljetnih odredišta svojim kućama kako bi se pripremili za početak školske godine koji je ove godine u ponedjeljak, 9. rujna., javlja HAK.

Osim domaćih građana, mnogi će stranci krenuti prema svojim matičnim državama. Gužve će se stvarati, u blizini trgovačkih centara u gradovima, osim na cestama prema unutrašnjosti ili zapadnoeuropskim državama.

Najveće gužve očekuju se u petak, 30. kolovoza i subotu, 31. kolovoza, tijekom cijelog dana, te u nedjelju, 1. rujna osobito tijekom poslijepodnevnih sati. Najgušći promet bit će u smjeru unutrašnjosti, a zastoji i vožnja u koloni bit će izraženi na sljedećim dionicama:

  1. naplata Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu;
  2. naplata Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj;
  3. A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak;
  4. Istarski ipsilon prema GP Kaštel i Plovanija;
  5. na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta (očekuju se kolone u smjeru obale);
  6. u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali;
  7. na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Stigla promjena vremena

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te čvorova Zadar I i Zadar II i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, oko čvora Delnice. U Gorskom kotaru ceste su mokre i skliske od kiše. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva vozi se usporeno zbog kiše.

Više o prognozi i stanju prometa za vikend od 30. kolovoza do 1. rujna na službenoj stranici HAK-a.

 

Ostavi komentar