Na autocesti se zapalio slovački autobus pun putnika, pomoć im pružena u Goričanu

Foto: PU varaždinska

U petak, točnije oko 22:45, došlo je do požara na autobusu slovačkih nacionalnih oznaka na autocesti A4 kod izlaza Varaždin.

U autobusu se, uz 66-godišnjeg vozača, nalazio još jedan vozač i 48 putnika. Autobus se kretao istočnim kolničkim trakom autoceste A4 iz smjera Zagreba u smjeru Goričana.

– U blizini izlaza Varaždin, u jednom je trenutku u prostoru motora izbio požar uslijed kvara električnih instalacija klima uređaja. Požar se nakon toga iz prostora motora proširio na cijelo vozilo koje je u potpunosti izgorjelo.

Vozači i putnici su na vrijeme evakuirani iz zapaljenog autobusa, tako da nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijska uprava varaždinska organizirala je prijevoz i smještaj vozača i putnika u smještajnom objektu u Goričanu, gdje su zbrinuti po djelatnicima Civilne zaštite i Crvenog križa, priopćila je policija.

Promet istočnim kolničkim trakom između čvorova Varaždinske Toplice i Varaždin bio je potpuno obustavljen do 1 sata iza ponoći, nakon čega se odvijao obilazno preticajnom trakom u smjeru Varaždina.

Foto: PU varaždinska

Ostavi komentar