Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod najavio štrajk za 28. studenog

učionica
Prekida se nastava

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod traži povećanje plaća od 18,9 posto te je najavio štrajk za srijedu, 28. studenoga, koji će, kako je rečeno u subotu, trajati dugo i čije će pritisci postupno jačati.

Na sastanku povjerenika Preporoda iz središnje Hrvatske u Zagrebu, koji će organizirati i voditi štrajk, predsjednik Željko Stipić kazao je da je štrajk jedino sredstvo koje je preostalo sindikatima da zaštite prava učitelja i nastavnika, piše večernji.hr.

Nije precizirao koliko će štrajk trajati i kako će se odvijati, ali je kazao da su sindikati spremni na dugotrajne pritiske, “iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec”.

“Naš zahtjev nudi nadu da će se u Hrvatskoj početi događati nešto progresivno, a njegovo neuvažavanje značilo bi još jednu godine katastrofe’, kazao je Stipić i dodao da pored toga nastavnici iz svog džepa plaćaju između jedne trećine i jedne četvrtine troškova prijevoza. Novca u državnom proračunu ima više nego ikada, 140 milijardi, i vrijeme je da se konačno utvrdi pravična cijena rada u državnim službama”, kazao je.

Ostavi komentar