S 1. srpnjem poskupljuju cestarine na autocestama u Hrvatskoj

autocesta
Ilustracija

U subotu, 1. srpnja, na snagu stupaju skuplje, ljetne tarife cestarine za motocikle i osobne automobile na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb.

Cestarine će do 30. rujna biti 10% skuplje u odnosu na zimske tarife. Od subote će vožnja autocestom osobnim vozilom, primjerice, od Zagreba do Splita umjesto 181 kunu koštati 199 kuna, piše vecernji.hr.

Ljetna tarifa cestarine na relaciji Zagreb – Rijeka iznosit će 77 kuna, sedam više u odnosu na zimsku tarifu. Vožnja ljeti od Zagreba do Osijeka bit će 12 kuna skuplja i iznosit će 134 kune.

Naravno, kako je već ranije najavljeno, poskupjet će i cestarina na autocesti A4 Zagreb-Goričan, koju Međimurci najviše koriste. Čekamo službenu potvrdu HAC-a o tome koliko će to točno biti.

Trenutno vožnja autom od naplatne postaje Sveta Helena do Gorčana stoji 44 kune, a do Čakovca 36 kuna. Ako se radi o poskupljenju od 10 posto, znači da će cijena rasti za oko 4 kune.

No cestarina na nekim dionicama autocesta HAC-a i ARZ-a i nakon stupanja na snagu ljetne tarife ostat će iste, a na nekima će biti povećana i više od 10% zbog metodologije izračuna cestarine.

Ostavi komentar