ROĐENDANSKI IMPULS: U goste udruzi Ritam misli dolazi akademik Luko Paljetak

Luka Paljetak
Luka Paljetak

Poezija u Varaždin gradu odzvanja trgovima, dvoranama, kafićima. U organizaciji udruge Ritam misli već pet godina pulsira ljepota poetskog izričaja. Impuls poezija tako slavi svoj peti rođendan. U proteklih pet godina predstavila je varaždinskoj publici autore iz cijelog svijeta. Između ostalih posjetitelji književnih večeri imali su priliku čuti poeziju autora iz Konga, Koreje, Sirije, Francuske, Italije, Mađarske, Belgije, Litve, Makedonije, Srbije, Virginije, Bugarske i drugih zemalja. Nezaobilazni su autori iz Slovenije i naravno hrvatski autori koji daju poseban pečat samom Iimpulsu.

U srijedu, 19.r ujna s početkom u 19 sati u Rock Art Caffeu udruga Ritam misli proslavit će peti rođendan i uživati u poeziji jednog od najvećih hrvatskih pjesnika, Luke Paljetka, te u poeziji prisutnih autora.

Luko Paljetak, hrvatski je književnik i akademik. Autor je brojnih zbirki pjesama, knjiga za djecu, znanstvenih studija, članaka, eseja i antologija. Čovjek radosnog pogleda i velikog djetinjeg osmijeha. Dubrovčanin, gospar koji slavi život ispisujući mora riječi u igri života.

Uz akademika Luku Paljetka, večer će svojom glazbom upotpuniti mladi varaždinski glazbenici Lora Breški i Tomislav Jarmić.

Organizator rođendanskog Impulsa poručuju: – Poezija kao uzvišen oblik književnosti donosi ljepotu misli i snagu riječi iskazanu na jedinstven način autora. Ona prkosi i upozorava, miluje i kori, ona je sveobuhvatna u svojoj širini i intimna u dubini emocija.

Program Impuls poezija u kafiću traje godinama zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema književnosti pjesničkog para Ljubice Ribić i Milana Novaka koji će na svoj svojstven način voditi i ovu večer.

IMPULS 56

Ostavi komentar