Regionalni centar HRT-a ostaje u Čakovcu do 2023. godine

Regionalni centar HRT-a zakup vojarna1

Regionalni centar HRT-a ostaje u Čakovcu, javlja Međimurska županija.

Iz Županije su o ovome poslali priopćenje koje prenosimo u nastavku.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, direktor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali su Ugovor o produljenju zakupa poslovnoga prostora za potrebe HRT-ova regionalnog centra u Čakovcu.

Ugovor je produljen na pet godina, do 25. prosinca 2023. godine.

Regionalni centar HRT-a tako ostaje u Čakovcu, na području bivše vojarne, a danas Centra znanja Međimurske županije.

„Prednost Hrvatske radiotelevizije kao javne televizije su njezina dopisništva. Drago mi je što smo nastavili suradnju koja je u proteklim vremenu bila vrlo uspješna uz međusobno poštovanje. U Čakovcu novinari i djelatnici HRT-a imaju vrhunske prostorne i tehničke uvjete, najmoderniju opremu za vrhunsku produkciju i odlične djelatnike koji pokrivaju prostor cijelog sjevera Hrvatske“, izjavio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

„Meni je kao županu drago što u našem kraju zadržavamo instituciju pomoću koje možemo promovirati naše potencijale, vrijednosti, ljude i specifičnosti. Hrvatska je mala zemlja, ali bogata raznolikošću i uloga javne televizije je biti u svakom kutku naše zemlje, pratiti društvena zbivanja i živote ljudi. Stoga je javni interes ostanak HRT-ovog centra upravo u Čakovcu“, izjavio je župan Posavec

„Potpisom Ugovora nastavljamo suradnju sa HRT-om što će omogućiti kvalitetno praćenje rada u našem kraju. Medijskom prostoru Hrvatske nedostaje pozitivnih gospodarskih priča, a u Međimurju se mnogim stvarima možemo ponositi. Uspješna poduzeća u Tehnološko inovacijskom centru Međimurje vrijedan su dio tog uspjeha“, izjavio je Ivan Plačko, direktor TICM-a.

Ostavi komentar