Prijedlog za doček: Dvostruki doček Nove godine u Samoboru

doček u samoboru

Samobor je čaroban u svako godišnje doba, a zimi, posebno u adventsko vrijeme, uz zvuke božićnih zvončića, mirise kuhanog vina i medenjaka nudi pregršt događanja.

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u subotu, 30. studenog u 17 sati počinje bogat program ovogodišnje Samoborske božićne priče. Prva nedjelja u prosincu rezervirana je za veliku humanitarnu akciju Velika srca trče koja se održava na prostoru bivše vojarne s početkom u 10 sati, a veliko srce Samoborci će pokazati i na 9. humanitarnom božićnom koncertu 4. prosinca u samoborskoj Sportskoj dvorani. Svoj dolazak na samoborski Advent potvrdio je i sveti Nikola koji će posjetiti Trg kralja Tomislava i zajedno s mališanima predstaviti veliko božićno drvce. Prigodna božićna prodaja ove godine počinje 14. prosinca, a bogat program posjetitelje očekuje sve do Badnjaka, dok će se oni najmlađi u istom periodu ponovno razveseliti Božićnoj špelunkici – mjestu punom priča, dječjih predstava i božićnih dječjih filmova.

Nakon svečanog božićnog ozračja počinju pripreme za najluđi, dvostruki doček Nove godine. Samo u Samoboru Nova se godina dočekuje dva puta – u podne i u ponoć, uz bogat zabavno glazbeni program i tradicionalni valcer i vatromet u ponoć.

Okružen Samoborskim gorjem, Samobor u ovo doba privlači sve više turista, avanturista, planinara, željnih bijega od grada. Osim planinarenja, koje je dio samoborske tradicije, razvijaju se i drugi sportovi, poput brdskog biciklizma i planinskog trčanja, a ne nedostaje niti zanimljivih odredišta za sanjkanje, grudanje ili skijanje. Pridonose tome uređene i označene planinarske staze, ali i velik broj planinarskih domova s domaćom gastro ponudom.

Vidimo se u Samoboru, zar ne?


Više informacija o programu Samoborske božićne priče potražite na www.samobor.hr.

Turistička zajednica grada Samobora

Trg kralja Tomislava 5

10430 Samobor

  1. 01 336 00 44

e-mail: [email protected]

Ostavi komentar