Premijer Plenković otkrio tko su novi ministri

Andrej Plenković
Andrej Plenković

Nakon višesatnog sastanka Predsjedništva HDZ-a novinarima se kasno u četvrtak obratio premijer Andrej Plenković. Otkrio je tko su novi ministri, a postoji i nekoliko rošada među aktualnim ministrima.

– Dogovorili smo popunjavanje vlade RH novim ministrima, oni će biti sutra ujutro predstavljeni na odborima. Tijekom dana očekujem glasanje i za cijelu vladu. Predrag Štromar postaje potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva. Blaženka Divjak bit će ministrica znanosti, Davor Božinović ide na čelo MUP-a, Dražen Bošnjaković bit će ministar pravosuđa, Tomislav Ćorić preuzima ministarstvo zaštite okoliša. Marko Pavić postaje ministar rada i mirovinskog sustava. Ministar uprave bit će Lovro Kušćević – otkrio je Plenković, piše index.hr.

Premijer nije želio otkriti koliko ruku u Saboru ima. Kaže da ih ima dovoljno.

Također je istaknuo  da je HNS zadovoljan raspodjelom.

– Postoji puno aktera koji bi voljeli destabilizaciju, ali taj film dok sam ja na čelu vlade i HDZ-a neće gledati. Kolege iz HNS-a će sudjelovati u radu Vlade s ciljem dobrobiti za zemlju. Važno je da u različitim svjetonazorima možemo imati konsenzus o bitnim pitanjima za ovu zemlju – poručio je Plenković.

Već danas dakle, novi ministri biti predstavljeni relevantnim saborskim odborima, a već u popodnevnim satima očekuje se glasanje. Bit će jako zanimljivo vidjeti tko će, uz HDZ, HNS i manjince, činiti Plenkovićevu većinu.

Ostavi komentar