Premijer: Idući tjedan bit će sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju, doći će i predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović

U razgovoru s predsjednicom RH dogovoreno je da idući tjedan održimo sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju na koju će doći i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, rekao je premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade.

Plenković se osvrnuo i na obilježavanje pete godišnjice članstva u Europskoj uniji.

– Veliko je postignuće da je Hrvatska članica EU-a – rekao je Plenković, dodajući da će se u subotu navečer ispred HNK u Zagrebu održati javni koncert kojim će se obilježiti članstvo.

Vlada je na sjednici između ostalog usvojila nacrte prijedloga zakona o zdravstvenoj zaštiti, zakona o lučkim kapetanijama te zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona.

Plenković je rekao i da Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (popularno poznat kao lex Agrokor) ne samo da je dobio potvrdu sukladnosti od strane Ustavnog suda, nego je praktički jučer, a to će biti objavljeno i u službenom listu EU, postao i dio pravne stečevine Europske unije.

– Važno je da to mediji, a osobito hrvatska javnost osvijesti, to je važan političkih uspjeh, ali i pravno priznanje ovog zakona – rekao je Plenković.

Ostavi komentar