2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Predstavljanje svjetskog uspjeha kuhara Amosa Novaka i dodjela bespovratnih potpora korisnicima u turizmu

Danas, 15. studenog s početkom u 12 sati u multimedijskoj dvorani Riznice  održana je medijska konferencija u sklopu predstavljanja kuhara Amosa Novaka i njegovog velikog uspjeha na svjetskom natjecanju u kulinarstvu u Meksiku na kojem je osvojio značajno šesto mjesto. 

Drugi dio konferencije bio je namijenjen za korisnike koji su dobili bespovratne potpore u turizmu Međimurske županije za 2022. godinu.

Na početku same konferencije obratio se Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

– Evo mogu reći da su se tiskovne konferencije kod nas tako zarotirale da se sve županije skupe ne bi nas mogle dostići. Imamo za to i zaista razloge, zaključio je direktor TZ Rudi Grula.

Istaknuo je uspjeh Amosa Novaka i pohvalio njegov značajan kuharski rad.

– Moramo istaknuti prekrasan uspjeh našeg mladog kuhara Amosa Novaka koji je u svjetskoj konkurenciji osvojio prestižno šesto mjesto u Meksiku na takmičenju mladih kuhara do 27 godina.

Ukratko se predstavio i Amos Novak koji je rekao nekoliko ključnih točaka njegovog natjecanja u Meksiku.

– Samo smo dobili crnu kutiju u kojoj su bile namirnice i s tim namirnicama smo trebali napraviti predjelo, glavno jelo i desert. Nismo smjeli baš ponavljati iste namirnice za određena jela, istaknuo je Amos.

Amos Novak
Amos Novak i Branimir Jakopić

Ukratko se obratio se i župan Matija Posavec.

– Ja se sjećam, bilo je to prije dvije godine kad su Amos, Dario i Lovro bili kod mene kao sudionici jedne svjetske kulinarske olimpijade koja je bila Stuttgartu, tamo su osvojili broncu. I prije toga smo pratili školovanje tih dečki i nakon toga i znali smo da se i u Amosu i mnogim drugima nalazi jedan veliki potencijal. Zato ova nagrada u Meksiku je bila samo jedna kruna uspjeha, istaknuo je župan Posavec.

U drugom dijelu konferencije podijelile su se bespovratne potpore za čak 18 korisnika raznih turističkih sfera poslovanja Međimurske županije. Upravo na taj način županija pokazuje koliko prati turističke korisnike i aktivnosti te im time daje poticaj i značaj za daljnja ulaganja i trud u turističkim djelatnostima.

Foto: Sven Tomašić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE