Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tri dana stoluje kod susjeda i puno toga planira posjetiti

Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od srijede do petka, 13. do 15. prosinca, izmjestit će svoj ured u Županijsku upravu Koprivničko-križevačke županije.

Bit će to 12. izmještanje ureda predsjednice izvan Zagreba.

Boravak u Koprivničko-križevačkoj predsjednica Grabar-Kitarović započet će u srijedu, 13. prosinca, u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Darkom Korenom i ostalim uzvanicima prisustvovati podizanju predsjedničke zastave.

Nakon obraćanja okupljenima, predsjednica će održati odvojene radne sastanke s čelnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima općina, predstavnicima Sveučilišnog centra Koprivnica i Visokog gospodarskog učilišta Križevci te s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Županije, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Spomenik hrvatskoj slobodi.

Predsjednica će poslijepodne u Gimnaziji “Fran Galović” u Koprivnici razgovarati s učenicima i profesorima na temu reforme obrazovanja, a zatim će posjetiti i tvrtke Podravka i Belupo.

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, predsjednica K. Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Nakon toga, posjetit će općinu Hlebine i Galeriju naivne umjetnosti, Grad Đurđevac te tvrtku Rasco u Općini Kalinovac.

U Križevcima će se susresti s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku te posjetiti Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ i Visoko gospodarsko učilište Križevci.

U večernjim satima predsjednica će sudjelovati na otvaranju Koprivničke bajke gdje će se družiti s građanima.

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji, 15. prosinca, predsjednica će sa županima Darkom Korenom i Damirom Bajsom prisustvovati prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije županije, koja će se u sklopu projekta “Osjeti Hrvatsku” održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Hrvatskoj.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar