Prava sreća da je Međimurje uglavnom zaobišlo opasno nevrijeme, drugdje nastali veliki problemi

nevrijeme Rijeka poplava foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Ulice su plivale u Rijeci, Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Za petak, 8. lipnja, meteoalarm je bio narančast za sjever Hrvatske. On najavljuje potencijano opasno vrijeme.

Srećom, glavni dio te oluje je zaobišao Međimurje. I danas su u Međimurju mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, ali opasnije nevrijeme najvljeno je za Slavoniju i jug Hrvatske.

Šteta od nevremena bilo je u gornjem Međimurju, ali u Sloveniji i nekim drugim mjestima događale su se strašnije stvari.

Iznimno snažna tuča izazvala je tešku štetu na mnogim automobilima u Črnomlju u Sloveniji, među kojima je i jedna Toyota karlovačkih registracija. Na fotografijama se može vidjeti kako su veliki komadi porazbijali staklo na automobilu.

Na Facebooku su podijeljene i fotografije na kojima se može vidjeti kako su na automobilima slovenskih tablica potpuno porazbijana stakla, farovi, krovni prozor… Kao da je riječ o granatama, a ne padalinama. Mitko Blatnik, koji je objavio fotografije, kazao nam je da je tuča padala između 15 i 20 minuta te da je bila veličine 8 do 10 centimetara.

Obilna kiša padala je na području Rijeke. Zbog velike količine kiše bile su potopljene ceste u gradu. Rijeku i okolicu je popodne pogodilo olujno nevrijeme uz tuču i snažan vjetar. Kiša je praktički potopila prometnice i uzrokovala niz prometnih barijera, pa je tako opet nastala poplava u pothodniku na Bulevardu oslobođenja koji je nakratko bio zatvoren za promet. Stradao je i Tower centar Rijeka, piše novilist.hr.

(VLM, sž)

Ostavi komentar