Posavec i Štromar staju uz Vrdoljaka te su za ulazak HNS-a u Vladu?

Matija Posavec Predrag Štromar
Matija Posavec i Predrag Štromar, Foto: Studio Vipro

Danas i sutra se u HNS-u održavaju razgovori vrha stranke, na kojima bi trebala biti donesena odluka o tome hoće li HNS ući u koaliciju s HDZ-om te time u Vladu.

Ivan Vrdoljak danas stranačkim kolegama iznosi prijedlog suradnje koji mu je uputio sam Plenković, piše index.hr.

Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a kazao kako su svi na sjednici bili spremni za suradnju s HNS-om.

– Svi na Predsjedništvu su bili za suradnju s HNS-om, čekamo rezultate njihovog Predsjedništva – rekao je Plenković.

U HNS-u pak je burno kako pišu nacionalni mediji. Na sjednici je došlo do intenzivne svađe u vrhu HNS-a.

Predsjedništvu je trebalo dva sata da dođu na pitanje koalicije s HDZ- om, prije toga se razgovaralo o manje važnim temama.

Sjednicu su otvorili Vesna Pusić, pa Andro Vlahušić, pa Anka Mrak Taritaš. Svo troje su bili za ostavku Vrdoljaka, no, prema prvim informacijama, doznajemo kako su Pusić, Vlahušić i Mrak Taritaš u manjini.

Mediji također nagađaju da bi uz Vrdoljaka i uz ulazak HNS-a u Vladu mogli stati Predrag Štromar i Matija Posavec, vodstvo HNS-a sa sjevera Hrvatske.
Tijekom dana neki mediji su objavili kako su kadrovske križaljke HDZ-a nakon lokalnih izbora rezultirale time da je bivšem varaždinskom županu Predragu Štromaru ponuđeno mjesto ministra graditeljstva u vladi Andreja Plenkovića.

Prema našim saznajima Matija Posavec će održati i predsjedništvo HNS-a Međimurske županije sutra i iznijeti za koga se odlučio!

Pratimo razvoj ove situacije!

Ostavi komentar