Ponovno okupljanje jake IT scene sa sjevera na 4. izdanju Weblice

ticm weblica
Velimir Sanjković i Ivan Plačko: Weblica je nastala iz spoznaje da na sjeveru djeluje jaka IT scena

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu 12. svibnja  održava  se 4. izdanje konferencije o web tehnologijama Weblica. Ponovno se u Čakovcu okuplja jaka, ali samozatajna IT scena sa sjevera.

Weblica nije samo konferencija za web developere, već teži postati platforma za razvoj informatičkog sektora u cijeloj regiji.

Ideja o organiziranju konferencije kao što je Weblica postoji već niz godina, a nastala je iz spoznaje da na sjeveru Hrvatske, u Međimurju, Varaždinu i Koprivnici, postoji jaka scena izuzetnih, ali samozatajnih IT stručnjaka i profesionalaca. Svojim radom dokazuju da je sjever Hrvatske postao informatička regija i zaslužuju platformu putem koje mogu stjecati nova znanja, razmjenjivati iskustva, aktivno graditi zajednicu, povezivati se i surađivati. Na toj polazišnoj točki Weblice okupio se organizacijski tim ljudi sa stavom da sjever Hrvatske zaslužuje svoje mjesto na IT karti svijeta i voljom da poduzmu što je potrebno da se to i dogodi.

U svibnju 2015. godine održana je prva Weblica u formatu od 2 tracka po 6 tehnološki orijentiranih predavanja, ciljano izbjegavajući poslovne teme. Već prve godine vrhunski predavači iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine privukli su preko stotinu posjetitelja iz Hrvatske i Slovenije. Reakcije posjetitelja i predavača već su te prve godine bile odlične što je potvrdilo da je koncept dobro osmišljen i da je ideja organiziranja isključivo tehnološke konferencije pala na plodno tlo.

U istom formatu nastavljeno je i dalje, ali svake godine s većim brojem posjetitelja. U 4. izdanju format konferencije je proširen, pa će tako uz samu konferenciju, koja će se održati u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu u subotu 12. svibnja 2018. godine, biti organiziran i hackathon pod imenom Hacklica koji počinje dan ranije, u petak 11. svibnja 2018. na istom mjestu.

Od novosti je potrebno spomenuti i after-Weblica zabavu koja će se, kao što joj ime govori, održati nakon Weblice u parku ispred TICM-a. Na zabavi će biti proglašeni pobjednici Hacklice uz glazbu disk džokeja, suzdržani ples i druženje u opuštenoj atmosferi.

Weblica nije samo konferencija za web developere, već teži postati platforma za razvoj informatičkog sektora u cijeloj regiji. Organizacijom radionica, predavanja, skupova i drugih načina razmjene znanja i iskustava, omogućit će još bolje povezivanje IT stručnjaka iz regije, njihov profesionalni i društveni razvoj, kao i razvoj okruženja za dobar život i kvalitetan rad.

Organizatori konferencije su TRIA, Factory X i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje. Sponzori konferencije su Infinum, Peharec i Hrvatska gospodarska komora. Pokrovitelji konferencije su Međimurska županija i Grad Čakovec, a održavanje konferencije podržava i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Predavači na ovogodišnjoj Weblici su: Anabel Kečkeš, Andrei Zvinimir Crbnković, Bahrudin Hrnjica, Darko Kukovec, Darko Špoljarić, Dobriša Adamec, Goran Blagus, Igor Kovačić, Ivan Čuljak, Marko Šarić, Miroslav Popović, Nikola Begedin, Niklola Brežnjak, Ratko Ćosić, Tomislav Bronzin.

Sve informacije o konferenciji i hackathonu dostupne su na mrežnim stranicama www.weblica.hr. (BMO)

Ostavi komentar