POLIKLINIKA ADARTA iz Varaždina: Uz vaše smo dijete tijekom cijelog odrastanja! 

poliklinika adarta
Aleksandar Jukić, dr.med. specijalist ginekologije i opstetricije, subspecijalist fetalne medicine i opstetricije

Bave se subspecijalističkim djelatnostima iz segmenata ginekologije i porodništva, pedijatrije, dermatologije, radiološkog ultrazvuka te dječje, adolescentne psihologije te provođenjem trudničkih tečajeva, tjelovježbe za trudnice, nutricionizam, baby – handling

Unatrag desetak godina postojanja, Poliklinika Adarta je u više navrata proširivala  paletu svojih usluga. Danas u Poliklinici Adarta radi 15 djelatnika medicinske i 5 djelatnika nemedicinske struke koji se bave subspecijalističkim djelatnostima iz segmenata ginekologije i porodništva, pedijatrije, dermatologije, radiološkog ultrazvuka te dječje, adolescentne psihologije te provođenjem trudničkih tečajeva, tjelovježbe za trudnice, nutricionizam, baby – handling i ostalo.

Temeljni cilj ustanove je postati regionalni centar za pružanje integrativne usluge i individualne skrbi za naše postojeće i buduće korisnike usluga. U Adarti se održava i niz radionica te djeluje nekoliko udruga posvećenih edukaciji te praćenju, rastu i razvoju djece, zdravstvenom statusu majke općenito s ciljem poboljšanja kvalitete zdravlja i života pojedinca, obitelji i zajednice.

Kako su djeca najosjetljiviji dio populacije i potrebe djece u zdravstvenom sustavu razlikuju se od potreba odraslih – posebnu pažnju posvetili smo upravo njima, pa se odnedavno u Poliklinici Adarta obavljaju i pedijatrijski pregledi s naglaskom na subspecijalističku djelatnost, a u timu rade dr. Dejan Balažin, specijalist pedijatar, subspecijalist nefrologije, te dr. Igor Šegović, specijalist pedijatar, subspecijalist gastroenterologije.
Uz pedijatrijske preglede i davanje daljnjih preporuka roditeljima, moguće je odmah obaviti i ultrazvuk ukoliko je potrebno te vađenje krvi za veliki broj pretraga.

Ukoliko imate problema s kašljanjem, kihanjem, šmrcanjem, crvenilom ili svrbežom očiju ili sličnim simptoma i pitate se imate li kakvu alergiju, u poliklinici Adarta možete obaviti alergološko testiranje u ugodnoj atmosferi sa stručnim osobljem te bez reda čekanja.

poliklinika adarta

U ponudi imamo 3 panela na 30-ak najčešćih alergena:
1.Nutritivni panel (sadržava 30-ak najčešćih namirnica koje uzrokuju alergije)
2.Respiratorni/Inhalatorni panel (sadržava 30-ak najčešćih respiratornih alergena)
3.MIX alergena (15-ak alergena iz nutritivnog panela te 15-ak alergena iz respiratornog panela). Test se radi iz venske krvi, nije potrebno biti na tašte, nalazi su gotovi unutar 5 radnih dana.

U Poliklinici Adarta  imamo i testiranje na nutrijente, u ponudi imao četiri panela: test na 93 namirnice, 125 namirnica, 221 namirnicu i vegetarijanski panel.

Također u Adarti možete obaviti nutricionističko savjetovanje o prehrani uz profesionalan i individualni pristup. Tijekom konzultacija nutricionistica će kroz razgovor dobiti uvid u vaše prehrambene navike i razinu fizičke aktivnosti te će s obzirom na Vaš životni stil izraditi smjernice koje će vam pomoći da postignete i zadržite željene rezultate.

Što se tiče ultrazvučne dijagnostike, možete obaviti ultrazvuk dojki, dječjih kukova, abdomena, vrata, štitnjače, ramena, testisa, ultrazvuk color doppler arterija i vena ruku i nogu.

Psihološko savjetovanje za djecu i adolescente te pregled dermatologa su još jedne od novijih usluga koju možete obaviti u Poliklinici Adarta.

Na području ginekologije i porodništva, uz individualizirani pristup svakoj klijentici, provode redovite ginekološke preglede, dijagnosticiranje i liječenje ginekoloških  bolesti (upalni procesi, polipi, ciste, miomi, endometrioza) savjetovanja oko neplodnosti, planiranja trudnoće, preglede u trudnoći i obavljanje neinvazivnih prenatalnih testova, 3D/4D ultrazvuk.

U Adarti, uz svega nekoliko zagrebačkih poliklinika, postoji jedinstvena usluga ostvarena u suradnji s talijanskim laboratorijem za molekularnu dijagnostiku, usluga gdje se iz najosjetljivijeg PAPA testa, ukoliko se ukaže potreba može odrediti cijeli niz dodatnih obrada iz samo jednog uzorka pacijentica/pacijent ne mora dolaziti više oputa na pregled/dijagnostički postupak.

Tako se iz jednog uzorka za “DNA PAPA test” možemo odrediti postoji li bakterijska infekcija, koji tip virusa je prisutan, na kojoj razini stanice je aktivan i kakav mu je intenzitet aktivnosti te sukladno tome određujemo dinamiku terapijskom postupka.

Također u Poliklinici Adarta možete obaviti i manje zahvate kao što su kolposkopija i biopsija, uklanjanje polipa, sono HSG – propuhivanje jajovoda pod kontrolom ultrazvuka, sanacija ektropija, umetanje intrauterinog uloška.

U prostorijama Poliklinike Adarta provode se i trudnički tečajevi, fizioterapeutske vježbe za trudnice (od drugog tromjesečja pa na dalje, kod kreiranja vježbi procjenjuje se držanje tijela i procjenjuje se snaga mišića te se priprema individualni program vježbanja, vježba se dva puta tjedno po 45 minuta i 15 minuta relaksacija) i baby handling (fizioterapeutkinja napravi motornu procjenu djeteta te savjetuje na koje načine potičete dijete u motornom razvoju).

poliklinika adarta

Za optimalnu komunikaciju između naših klijenata, medicinskih sestara i liječnika Adarte, poliklinika je uvela jedinstveni komunikacijski sustav tako da po potrebi se uvijek može kontaktirati zaduženi liječnik i dodatno korigirati terapija ili terapijski postupak.

Za sve upite i narudžbe, Adarta nudi sve najčešće komunikacijske kanale kao što su klasični poziv, SMS poruka, WhatsApp, Viber, e-mail ili Facebook te online, na našim stranicama.

U sklopu Poliklinike Adarta je osigurano i parkirno mjesto.

Obratite nam se s povjerenjem!


POLIKLINIKA ADARTA

Krešimira Filića 8, 42000 Varaždin

Tel. 042/500-900

Mob. 099/4966-300; 099/808-9000

Viber, Whats app, Facebook

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – petak 7-21h

Subotom prema dogovoru

Ostavi komentar