Počinje ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja!

Aktivnosti kampanje i ove godine pružaju priliku građanima za besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, a obrazovne ustanove otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude!

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već dvanaestu godinu zaredom organizira Tjedan cjeloživotnoga učenja – nacionalnu obrazovnu kampanju koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Aktivnosti 12. Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se ove godine održava od 1. do 7. listopada, započet će u ponedjeljak, 1. listopada u 11:00 sati Svečanim otvorenjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja te motiviranje da se na taj korak odvaže, okosnica je svakog od proteklih Tjedana cjeloživotnog učenja. Pritom se kampanja svake godine dodatno razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, povećavao broj aktivnosti, kao i uključenih institucija, jačala se uključenost ključnih aktera na svim razinama te je, što je posebice važno, neprestano rastao broj građana koji su sudjelovali na nekoj od aktivnosti.

Prošlogodišnjom kampanjom obuhvaćena su 722 događanja na kojima je sudjelovalo više od 30 000 građana. Građani će i ove godine imati mogućnost posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, dok će niz obrazovnih ustanova otvoriti svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude. Europska dimenzija kampanje naglašena je činjenicom da se kampanja provodi u okviru projekta Promocija financiranog ukupne vrijednosti 11.508.270,12kn iz Europskog socijalnog fonda, sa svrhom osvješćivanja važnosti cjeloživotnog učenja i povećanja sudjelovanja odraslih, kako bi se ojačala njihova konkurentnost na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Veliku potporu kampanji daju i osobe iz javnoga života – Anamarija Asanovi, Oliver Mlakar i Marko Torjanac, kao promotori kampanje koji svojim životnim primjerom ističu važnost cjeloživotnog učenja i ulaganja u sebe.

Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru kampanje jest dodjela nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba koja u prvi plan stavlja pojedinca koji uči, osobu koja je odlučila proširiti svoja znanja i vještine, raditi na sebi i svojem razvoju, a pritom je morala savladati brojne prepreke. I ovogodišnji dobitnici nagrade Maslačak znanja Boris Rozman, Goran Đurđevi i Nadir Elhag uspjeli su, kao rezultat odlučnosti i ustrajnosti, ostvariti brojne pozitivne promjene u svojim životima. U sklopu kampanje dodjeljuju se i Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih – dobitnik Priznanja za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih je prof. dr. sc. Milan Matijevi, a dobitnici Priznanja za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih su Jasna Čurin, prof. i dr. sc. Dušan Petričevi.

U svrhu još većeg približavanja ideje o cjeloživotnome učenju ciljnim skupinama ove kampanje, u Zagrebu na platou trgovačkog centra Avenue Mall, 6. listopada od 10:00 do 14:00 sati održat će se 10. Sajam cjeloživotnog učenja, ime nastavljamo mini kampanju pod nazivom Sajam cjeloživotnog učenja u zagrebačkim kvartovima, vrlo uspješno započetu 2017. godine na Trešnjevakome trgu. Na Sajmu će ustanove za obrazovanje odraslih predstaviti javnosti programe za obrazovanje odraslih koje provode, nudeći već tradicionalno i vaučer za besplatno pohađanje jednog od obrazovnih programa. Diljem Republike Hrvatske tijekom kampanje također će se održavati sajmovi obrazovanja i učenja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE