PAKA: Majzek o dabru na Danima vrganja i crnog tartufa

Josip Horvat Majzek - plakat Dabar
Josip Horvat Majzek - plakat Dabar

Unutar manifestacije Dani vrganja i crnog tartufa u Paki koja se organzira od 13. do 15. rujna održat će se i prigodno predavanje iz ciklusa radova, autora Josipa Horvata Majzeka iz Čakovca.

Predavanje na temu “Dabar, velik stvaratelj ili?” bit će organizirano u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu  (Antuna Mihanovića 3) u četvrtak 12. rujna u 18 sati.

Službeno otvaranje  manifestacije bit će dan kasnije (petak 13. rujna) uz stručni skup u istom prostoru s početkom u 18 sati . Tema su tartufi u ovim krajevima te mogućnost plantažnog uzgoja istih.

Turistička zajednica Grada  Novog Marofa najavljuje, u tri dana trajanja manifestacije, bogat program kao što je uživanje u prirodi, branje gljiva te uvijek zanimljiv lov na crni tartuf na kojem će zainteresirani moći vidjeti kako psi tartufari traže ovu poslasticu.

Posjetitelji će i ove godine moći istraživati  Paku, šetati do same utvrde, produžiti do utvrde Čanjevo i iz stručnog kuta saznati ponešto o njihovom nastanku, istrčati Paka mini trail, voziti se električnim biciklima, učiti nordijsko hodanje, posjetiti dabrovu branu i kušati delicije od vrganja i crnog tartufa pripremljene od renomiranih kuhara.

U subotu za posjetitelje kulinarski show pripremati Robert Šlogar, dok će u nedjelju svoje kulinarsko umijeće pokazati već tradicionalno, Damir Crleni. Moći će se kušati i pivo od vrganja.

 

 

Ostavi komentar