8.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Ovog vikenda u HNK Varaždin na Sceni Rogoz predstava Kisela krv

U subotu, 23. ožujka i nedjelju, 24. ožujka s početkom u 20 sati na Sceni Rogoz publika može pogledati predstavu KISELA KRV, mlade međimurske dramatičarke Ivone Marciuš. Predstavu je režirala Marina Pejnović, a igraju Ljiljana Bogojević (Baka), Barbara Rocco (Mama) i Dea Presečki (Unuka).

U predstavi pratimo tri žene različitih generacija iz iste obitelji, opterećene nasljeđivanjem šutnje o nasilju u obitelji. Ovo je predstava o transgeneracijskom nasilju na koje se šutke pristaje. No to ih i emotivno razara pogotovo kad nasilje ne staje na njihovoj generaciji, već se nastavlja s Bake na Majku na isti način jer se drugačije ne zna. Unuka od nasilja pokušava pobjeći odlaskom, pokušajem da drugačijim izborom života od Majke i Bake zaboravi na sve. Isključi se. No bijeg joj ne pomaže.

Drama počinje njezinim povratkom na mjesto višegodišnjih zločina, povratkom doma, povratkom u jezik koji godinama ne govori. Ovaj put primorana, zbog naglo preminule obitelji koja je zaspala u noći kolinja puštanjem plina. Namjerno ili slučajno? Na svjetlo dana ujedno izlaze obrasci koji su utisnuti duboko u kolektivnu svijest. Jezikom i ikonografijom i pravilima običaja koncentriran na Međimurje, tekst Ivone Marciuš poetskom snagom i postavljenim stanjima, odnosima i situacijama strukturiranim da teku podzemnim tokovima, aktivira istovremeno univerzalna polja povijesti ženskog civilizacijskog diskursa.

Ulaznice su dostupne putem online prodaje ili na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.

Blagajna HNK u Varaždinu
telefon 042/200 250
email [email protected]

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE