Ovo je 10 najbogatijih lutrija na svijetu!

Lutrija je jedan od najstarijih oblika zabave u kojima ljudi mogu doći i do neke zarade. U današnje vrijeme, njezin je koncept ostao isti kao što je uvijek bio, ali neki od potencijalnih dobitaka zaista su postali ogromni i mogu iz temelja promijeniti život svojim igračima. Zato se često igrači odlučuju okušati u ovoj aktivnosti, a iako su svi oni svjesni minimalnih šansi da će zapravo biti dobitnici, uvijek postoji taj mali tračak nade i glas koji kaže “što ako izvuku baš moje brojeve” kojega je teško ignorirati.

Ono što u današnje vrijeme možemo jest igrati na nekim od najvećih loto stranica te pokušati maksimizirati svoj potencijalni dobitak. Donosimo stoga popis od čak 10 najvećih svjetskih lutrija koje su dosad isplatile daleko najveće dobitke svojim igračima.

Kineska lutrija

Pokrenuta 1987. godine, Kineska lutrija je jedna od samo dvije legalne lutrije u kontinentalnoj Kini, a druga je Kineska sportska lutrija. Otkako je ova organizacija počela s radom, bilo je mnogo velikih dobitnika nagrada i isplaćeno je više od 310 milijardi kineskih juana(1 kuna = 0.99 kineskih juana) u dobrotvorne svrhe. Samo neki od ciljeva za koji su prikupljeni ti ogromni iznosi su podrška starijima, invalidima i općenito onima kojima je to najpotrebnije u cijeloj zemlji. Svaki put kad se proda listić za izvlačenje, igrači osim što se mogu nadati nekom velikom dobitku, mogu biti sretni jer indirektno pomažu drugima.

Euro Millions

Lutrija pod imenom Euro Millions pokrenuta je 7. veljače 2004. godine. Izvlačenje za ovu lutriju održava se jednom tjedno, u petak navečer. Dok su nacionalne lutrije uglavnom ograničene na stanovnike jedne države, u lutriji Euro Millions mogu sudjelovati stanovnici ovih zemalja: Austrija, Belgija, Velika Britanija, Francuska, Irska, Luksemburg, Portugal, Španjolska i Švicarska. Sve nagrade, uključujući jackpot, osim u Švicarskoj su neoporezive.

Eurojackpot

Eurojackpot je lutrija koja je poprilično poznata i u Hrvatskoj. Riječ je o relativno novoj transnacionalnoj europskoj lutriji koja je s radom počela u ožujku 2012. godine. Zemlje sudionice su: Hrvatska, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Island, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Španjolska, Švedska, Češka, Mađarska, Slovačka i Poljska. Minimalni iznos jackpota za one koji uspješno predvide loto brojeve je 10 milijuna eura, a može porasti do 90 milijuna eura. Cilj je odabrati pet točnih brojeva od 50 te dva broja od osam.

Španjolska nacionalna lutrija

Španjolska nacionalna lutrija jedna je od najstarijih lutrija na svijetu jer postoji još od 1812. godine. Ako gledamo ukupnu količinu isplate, njihova Božićna lutrija smatra se najvećom lutrijom na svijetu. Baš je u 2020. godini ukupan iznos nagrada Božične lutrije iznosio vrtoglavih 2.4 milijarde eura. Ukupan iznos svih nagrada prve kategorije zvane “El Gordo” iznosio je 540 milijuna eura, a podijeljen je između 180 dobitnika koji su osvojili po tri milijuna eura.

Mega Millions

Mega Millions se još od 1996. godine nudi se u 44 države, okrugu Columbia i američkim Djevičanskim otocima. Mega Millions je jedna od dvije najveće američke lutrije čiji jackpot započinje s 40 milijuna dolara, a ostale nagrade kreću se od dva dolara pa sve do jednog milijuna dolara.

Powerball

Powerball je druga od ranije spomenute dvije najveće lutrije u Sjedinjenim Američkim Državama. Ona postoji od 1992. godine i poput Mega Millionsa, može se igrati u 44 savezne države. U Powerballu je početni iznos jackpota 20 milijuna američkih dolara, a može dostići i nekoliko stotina milijuna tijekom vremena.

Lutrija savezne države Kalifornije

Ova lutrija je treća američka lutrija na popisu te ipak nije u istom rangu kao prethodno spomenute dvije. Ona postoji od 1984. godine, a ogroman dio svojih prihoda donira za razvoj lokalnih škola i sveučilišta.

SuperEnalotto

SuperEnalotto postoji od 1997. godine, a riječ je o najvećoj talijanskoj lutriji. Uvjerljivo najveći jackpot koji je ikad dodijeljen u ovoj verziji lota je gotovo 148 milijuna eura, a taj je iznos dobiven 22. kolovoza 2009. godine.

Njemački loto

Loto “6aus49” u kojem se izvlači šest dobitnih brojeva od ukupno 49 brojeva, pokrenut je 1974. godine i riječ je o uvjerljivo najvećoj lutrijskoj igri u Njemačkoj. Lutrijom upravlja Deutscher Lotto-und Totoblock (DLTB) koji osim ove lutrije, posjeduje još čak 16 manjih lutrijskih izvlačenja u isto toliko različitih regija države.

Francuska lutrija

Francuska lutrija, još poznata i pod imenom “La Française des Jeux” je najveća lutrija u toj zemlji. Riječ je o relativno novoj lutriji koja postoji od 2009. godine, a 2012. godine je izvučen rekordni iznos od čak 169 milijuna eura.

Ostavi komentar