Opozvan Mladen Jozinović, novi direktor Piškornice je Mladen Ružman

Skupština Piškornica
Članovi Skupštine Piškornice, Foto: Screenshot/video klikaj. hr

Danas je održana izvanredna sjednica Skupštine Piškornice, regionalnog centra za gospodarenje otpadom, a čiji je član i župan Matija Posavec, jer je Međimurska županija njegov suvlasnik.

Donesena je odluka o opozivu direktora tog sanacijskog odlagališta, Mladena Jozinovića, koji je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa.

>> Matija Posavec najavio sazivanje izvanredne skupštine o Jozinoviću i Piškornici

Jozinovića će na mjestu direktora zamijeniti pravnik Mladen Ružman. Ružman je bivši HNS-ov i HSLS-ov kadar koji je u posljednje vrijeme obavljao funkcije direktora sigurnosti u HEP-u da bi u travnju ove 2017. godine ostao bez posla na toj funkciji jer je bio smijenjen. Prije toga bio je između ostaloga pomoćnik ministra obrane zadužen za obavještajno-sigurnosne poslove.

U pitanju je nažalost imenovanje koje bi moglo dodatno uzburkati duhove oko Piškornice, jer se na vrlo važnoj poziciji kao što je otpad i njegovo zbrinjavanje što je jedna od najaktualnijih i vrućih hrvatskih tema, imenuje čovjek koji se time uopće nije bavio u dosadašnjoj karijeri koja je uglavnom bila usko povezana s politikom.

Skupština će inače tražiti da dosadašnji direktor Jozinović vrati bonus koji si je isplatio, a u slučaju da to ne učini pokrenuti će se sudski spor. Također se radi detaljna revizija poslovanja sve tri tvrtke u kojima je bio direktor Jozinović, a vezane su uz rad Centra.

Sve su odluke Skupštine donesene jednoglasno.

Ostavi komentar