Održane svečane promocije stručnih prvostupnika u Sveučilišnom centru Varaždin

promocija sveučilište svejer

U Sveučilišnom centru Varaždin u petak 15. veljače i subotu 16. veljače održane su svečane promocije stručnih prvostupnika 6 studijskih programa Sveučilišta Sjever – na Odjelu za sestrinstvo, Odjelu za strojarstvo Odjelu za elektrotehniku Odjelu za logistiku i održivu mobilnost, Odjelu za multimediju te na Odjelu za graditeljstvo.

U ova svečana dva dana kroz ukupno 8 grupa promovirano je 325 diplomanata koji su pred svojim obiteljima, prijateljima i nastavnicima primili svoje diplome te formalno stekli svoje trudom stečeno zvanje. Na svečanoj promociji stručnih prvostupnika u petak 15. veljače promovirano je pet grupa od čega tri grupe stručnih prvostupnika/ica sestrinstva, ukupno njih 135, jedna grupa stručnih prvostupnika/ica inženjera strojarstva, ukupno njih 44, te jedna grupa stručnih prvostupnika inženjera elektrotehnike njih, ukupno 24.

U subotu, 16. veljače nastavila se svečana promocija, ukupno tri grupe promovenata. U prvoj grupi promovirana su ukupno 32 stručna prvostupnika/ ice inženjeri/ke tehničke i gospodarske logistike, u drugoj grupi bilo je 52 stručnih prvostupnika/ica inženjera/ki multimedijske i grafičke tehnologije, a u posljednjoj promoviranoj grupi bilo je 36 stručnih prvostupnika/ica inženjer/ki graditeljstva.

Prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, a ujedno i pročelnik Odjela za elektrotehniku izv.prof.dr.sc. Damir Vusić naglasio je na svečanoj promociji Odjela za elektrotehniku kako se Sveučilište Sjever konstantno razvija i prilagođava potrebama tržišta rada, što prije svega podrazumijeva otvaranje studijskih programa na kojima se obrazuju kadrovi za deficitarna zanimanja s naglaskom na STEM području, što dokazuje i izuzetno visoka stopa zapošljivosti svih studenata Sveučilišta Sjever, ali i stalna potražnja gospodarstva za završenim kadrovima ovog Sveučilišta.

„Svjesni smo kako se danas još uvijek njeguje kultura prosječnosti, no mi nismo i ne želimo biti takva obrazovna ustanova. Potičemo izvrsnost, trud i rad studenata te nastojimo osigurati vertikalu obrazovanja i ovog traženog smjera kroz otvaranje diplomskog studija elektrotehnike, a za što očekujemo skoru realizaciju. Protekle smo akademske godine otvorili diplomske studije Multimedije, Graditeljstva, Strojarstva i Sestrinstva – menadžmenta u sestrinstvu pa su brojni promoventi i dalje ostali naši studenti, ali ovaj put na diplomskoj razini na što smo izuzetno ponosni.“, istaknuo je prorektor izv. prof. dr. sc. Vusić čestitavši promoventima na ovom iznimnom uspjehu i važnom životnom koraku koji ne smije biti kraj obrazovnog puta.

Pročelnici Odjela na kojima se održala svečana promocija (doc. dr. sc. Sanja Šolić pročelnica Odjela za strojarstvo, izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost doc.art. Robert Geček pročelnik Odjela za multimediju te prof. dr. sc. Božo Soldo pročelnik Odjela za graditeljstvo) čestitali su novoj generaciji svojih promovenata te naglasili kako je svaki uspjeh studenata ujedno i uspjeh cijelog Sveučilišta Sjever.

Pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marijana Neuberg na svečanoj promociji Odjela za sestrinstvo čestitala je promoventima na velikom uspjehu: “Danas i ovdje nije kraj Vašeg obrazovanja i razvoja. Tek sad nastavljate dalje, s novim ciljevima, novim izazovima, zadaćama, kušnjama i problemima. Želim vam samopouzdanja, hrabrosti u borbi za svoje visoko postavljene ideale. Kaže se da su oluje zaslužne što hrastovi dublje urastaju korijenjem u zemlju. Tijekom studija, svog profesionalnog puta i osobnog rasta svladali ste brojne oluje u studentskim klupama, savijali se pod bremenom problema, promjena i novina. Na kraju svega, znanje i kompetencije koje ste stekli i diploma koju ćete nositi u ruci na kraju ovoga puta jača je od svih oluja.”, istaknula je pročelnica Neuberg i zahvalila svim profesorima koji su vodili studente tijekom studija, a ponajviše najbližima i obitelji na potpori koju su pružali tijekom studija.

 

Ostavi komentar